''John Anderton! Ti-ar prinde o bere in momentul asta!''.

Momentul cand vom fi intampinati astfel intr-un mall n-a sosit inca. Dar primul pas in aceasta directie a fost facut. O firma americana testeaza un sistem de recunoastere faciala in scopuri de marketing. Camerele de supraveghere din magazine si restaurante vor compara trasaturile clientilor cu pozele puse la dispozitie de Facebook, ca sa ne identifice.

''Figura dumneavoastra este scanata si potrivita cu datele de pe Facebook. Apoi sistemul va livreaza oferte si reduceri personalizate pe mobil. E rapid, precis ca un laser si ii baga in sperieti pe activistii pentru dreptul la intimitate'', a comentat Brian Todd, corespondent CNN.

 ''Oamenii vor constata ca informatii care ii privesc personal intra rapid in posesia magazinelor pe care le viziteaza'', a declarat Marc Rotenberg, reprezentant ONG.

Care e problema, daca ei sunt de acord?

"Nu e doar identitatea lor, ci si reteaua de prieteni de pe Facebook, ce le place si ce ii intereseaza", a mai spus Rotenberg.

La randul sau, Facebook isi indeamna utilizatorii sa se informeze inainte de a accepta orice aplicatie, inclusiv pe aceasta.