Aceasta este prima companie cumpărată vreodată de Netflix, termenii tranzacţiei nefiind făcuţi publici, potrivit News.ro.

Netflix a transmis că va realiza filme, show-uri de televiziune şi seriale pentru copii pe baza portofoliului companiei Millarworld. Compania va continua să creeze şi să lanseze noi poveşti şi serii care au un în centru câte un personaj.

Pentru Netflix, acest demers reflectă dorinţa de a deţine şi de a dezvolta proprietate intelectuală.

”În calitatea sa de creator şi reinventator al câtorva dintre cele mai memorabile poveşti şi personaje din istoria recentă, de la «The Avengers», al companiei Marvel, la «Kick-Ass», «Kingsman», «Wanted» şi «Reborn», ale companiei Millarworld, Mark seamănă mult cu un Stan Lee (scriitor american de benzi desenate cunoscut, n.r.) contemporan”, a spus Ted Sarandos, director de conţinut la Netflix.

”Aceasta este cea de-a treia oară în istorie când o companie de benzi desenate importantă este cumpărată la un asemenea nivel”, a spus Mark Millar, amintind de Warner Bros., care a cumpărat DC Comics în 1968, şi Disney, care a cumpărat Marvel în 2009.

”Sunt foarte încântat de ceea ce face Netflix şi sunt entuziasmat de planurile lor. Netflix este viitorul, iar Millarworld nu ar fi putut avea o casă mai bună”, a mai spus Mark Millar.

Scoţianul Mark Millar conduce compania Millarworld alături de soţia lui, Lucy Millar. Anterior, el a lucrat timp de opt ani la Marvel, unde a realizat benzile desenate şi poveştile care au inspirat primul film din seria ”Avengers”, “Captain America: Civil War” şi “Logan”, care au generat împreună încasări de peste 3 miliarde de dolari în box office, la nivel mondial. Mark Millar a lucrat şi la DC Comics, unde a creat romanul grafic “Superman: Red Son”.

De la înfiinţarea Millarworld în 2004, compania şi cocreatorii acesteia au produs 18 lumi ce au în centru anumite personaje. Trei dintre acestea - ”Wanted”, ”Kick-Ass” şi ”Kingsman”, au fost adaptate pentru marile ecrane şi au generat împreună aproape un miliard de dolari în box office, la nivel mondial. Din universul Millarworld mai fac parte ”Jupiter’s Legacy”, ”MPH”, ”Chrononauts”, ”Reborn”, ”Huck”, ”Starlight”, ”Superior”, ”Nemesis”, ”War Heroes”, ”Supercrooks” şi ”American Jesus”.