Acum, port-containerul german va parasi portul nostru pentru a-si descarca deseurile suspecte in alta parte. Oficialii sustin ca pe vas au fost descoperite substante periculoase nedeclarate, pe care noi nu le distrugem.

Avariat in urma unor explozii la bord, port-containarul Flaminia a fost plimbat prin apele internationale si pana la urma a fost trimis in Romania pentru a-si descarca deseurile si pentru a fi reparat.

Zeci de substante catalogate periculoase de normele internationale se afla pe nava. "Majoritatea substantelor sunt organice, de natura periculoasa toate as putea spune, si cantitatile sunt variabile. Sunt foarte multi compusi inflamabili, de asemenea compusi chimici corozivi, compusi care pot sa provoace efecte de mediu, de asemenea compusi cancerigeni", explica specialistii.

Autoritatile romane s-au codit de la inceput, desi nava a primit acceptul de intrare in Constanta chiar la dana de cereale. Cert este ca de pe nava au fost descarcate pana acum peste 2 mii de tone de deseu metalic dintr-o cantitate totala de 23 de mii de tone.

Din Romania, Flaminia va pleca fie in Danemarca, fie in Grecia, apoi se va intoarce goala la Santierul Naval Mangaliapentru a fi reparata.

Despre alte afaceri suspecte din portul Constanta o sa aflati intr-o ancheta viitoare a emisiunii "Romania te iubesc".