"In urma acestei achizitii, Millward Brown va avea acces mai bun la oportunitatile de crestere pe termen lung din Romania si va detine o prezenta directa pe toate pietele importante din Europa Centrala si de Est, inclusiv Rusia, Polonia, Ungaria si Cehia", potrivit Millward Brown, specializata in cercetare pentru branduri, media si comunicare. 

Daedalus Consulting, infiintata de Daniel Enescu si Dragos Enescu in 1996, este membra in reteaua Millward Brown de noua ani si are circa 110 angajati, care asigura cercetare pentru comunicare si branduri atat companiilor locale, cat si multinationalelor din Romania. 

Millward Brown nu a dezvaluit valoarea tranzactiei. 

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Daniel Enescu detine 60% din actiunile Daedalus Consulting, iar Dragos Enescu restul de 40%.  Daniel Enescu va ocupa postul de presedinte al boardului Millward Brown Romania, responsabil de administrarea si dezvoltarea oportunitatilor de pe alte piete. 

Directorul operational al Millward Brown Romania, Daniela Lazar, isi va pastra rolul in conducerea afacerii, urmand sa-i raporteze direct directorului operational regional al Millward Brown in Europa Centrala si de Est si statele nordice, Jean-Michel Janoueix. 

"Romania este o piata importanta in Europa Centrala si de Est. (...) Integrarea Daedalus in organizatia Millward Brown va accelera transferul de experienta intre echipe si piete in regiune, pentru beneficiul clientilor nostri", a declarat Janoueix. 

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, Daedalus Consulting a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri neta de 15,9 milioane de lei si profit net de 1,5 milioane de lei. 

WPP este unul dintre cele mai mari grupuri de publicitate din lume, cu operatiuni inclusiv in Romania, unde detine 19 companii, printre care Ogilvy, Kantar Media, Grey Romania si Millward Brown.