Potrivit sursei citate, debutul Jocurilor Olimpice de la Soci a determinat crearea unui nou trend in media - culorile curcubeului au fost incluse in logourile si siglele unor mari companii de media, in special din Marea Britanie, noteaza Mediafax.

Astfel, The Guardian, una dintre cele mai importante publicatii britanice, a fost unul dintre titlurile care si-au modificat vineri logourile in semn de sustinere a drepturilor persoanelor gay. In cazul logoului The Guardian, care in mod curent este negru, litera "G" a fost animata de culorile curcubeului.

Si televiziunea britanica Channel 4 si-a modificat in culorile curcubeului sigla sa clasica, in alb si negru, pe care a adoptat-o in anii 1990.

Revista britanica New Statesman si-a modificat logoul de pe contul sau oficial de pe reteaua Twitter, literele "NS" fiind rescrise in culorile curcubeului.

Totodata, theguardian.com remarca faptul ca printr-o coincidenta fericita logoul retelei de televiziune NBC are in mod curent in componenta sa culorile curcubeului.

Pe de alta parte, motorul de cautare Google si-a modificat, vineri, logoul, pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci. Prin noul logo, Google milita la randul sau pentru drepturile persoanelor gay, acesta fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv in Rusia, o tara care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislatiei anti-gay.

Legea promulgata in iunie 2013 de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care pedepseste cu amenda si inchisoare "propaganda" homosexuala in fata minorilor, a suscitat critici vehemente, mai ales in Occident.

Miercuri, in timp ce flacara olimpica sosea la Soci, ONG-ul de aparare a drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali) All Out a organizat manifestatii in 19 orase din toata lumea, de la New York, Melbourne pana la Paris si Sankt Petersburg, indemnand sponsorii Jocurilor Olimpice sa "rupa tacerea fata de legile anti-gay din Rusia".

In timpul discursului pe care l-a tinut marti la Soci, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat ca toata lumea ar trebui sa lupte impotriva "discriminarilor pe baza (...) orientarii sexuale sau a prejudecatilor de orice natura".

Cu toate acestea, sportul nu ar trebui sa fie "o tribuna pentru disidentele politice sau pentru incercarile de a aduce in discutie motive de contestare politica interna sau externa", a precizat Thomas Bach. Cea de-a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna a debutat oficial vineri la Soci si se va incheia pe 24 februarie.