• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barbatul care a incercat sa deturneze catre Soci un avion cu 110 pasageri la bord, decolat din Ucraina, a fost imobilizat

Barbatul care a incercat sa deturneze catre Soci un avion cu 110 pasageri la bord, decolat din Ucraina, a fost imobilizat

UPDATE Fortele speciale turce au patruns in avionul de pasageri vizat de o tentativa de deturnare spre statiunea Soci si l-au imobilizat pe suspectul ucrainean, relateaza presa turca, citata de AFP, scrie Mediafax.

Un pasager ucrainean a vrut sa deturneze spre statiunea rusa Soci, unde are loc ceremonia de incepere a Jocurilor Olimpice, un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina. Aeronava a fost fortata de autoritatile turce sa aterizeze de urgenta, vineri seara, la Istanbul.
 
Potrivit presei turce, imediat dupa decolarea din orasul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a amenintat ca va arunca in aer avionul care avea 110 pasageri la bord daca nu se va indrepta spre Soci, statiune rusa unde se desfasoara in acest moment ceremonia de incepere a Jocurilor Olimpice de iarna.
 
Fortele aeriene turce au obligat pilotii sa aterizeze pe Aeroportul international Sabiha Gökçen din Istanbul.
 
Potrivit ziarului Hurriyet, Fortele Aeriene turce au trimis un avion de vanatoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri si constrangerea pilotilor sa aterizeze de urgenta. Avionul a aterizat in siguranta.
 
"Un avion al companiei Pegasus Airlines avand la bord 110 persoane a aterizat pe Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul dupa ce un pasager a amenintat ca va detona o bomba. Pasagerul nu a patruns in cabina pilotilor. Tentativa de deturnare a avut loc inainte de intrarea avionului in spatiul aerian turc", a declarat Habib Soluk, adjunctul ministrului turc al Transporturilor.
 
Avionul decolase din Harkov (Ucraina) si avea ca destinatie Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul.
 
Potrivit agentiei de stiri Dogan, autorul tentativei de deturnare consumase bauturi alcoolice si a fost calmat de membrii echipajului aeronavei.

7 februarie 2014 21:10
Modifică setările cookies