Valoarea exacta a tranzactiei nu a fost facuta publica. Insa, potrivit Variety, aceasta tranzactie ridica valoarea companiei Tribeca Enterprises la 45 milioane de dolari.

"Bob De Niro si cu mine am construit un brand care sprijina comunitatea, artistii, regizorii si scenaristii. Suntem incantati sa facem parte din familia MSG de branduri legendare din lumea divertismentului",
a declarat, intr-un comunicat de presa, Jane Rosenthal, Chief Executive Officer (CEO) si cofondatoare a companiei Tribeca Enterprises.
 
Producatoarea americana de film Jane Rosenthal a infiintat Festival International de Film Tribeca, in 2002, impreuna cu cineastul Robert De Niro si cu omul de afaceri Craig Hatkoff. De la infiintarea sa, la acest festival au participat peste 4,5 milioane de spectatori.
 
In urma acestei tranzactii, compania Tribeca Enterprises intentioneaza sa extinda programele din cadrul evenimentului, profitand de salile de spectacol detinute MSG in Statele Unite ale Americii, inclusiv Beacon Theater din New York, unde va avea loc, in luna aprilie, gala de deschidere a Festival International de Film Tribeca.
 
Anul acesta, pentru prima data de la infiintare, organizatorii acestui festival, la care accesul se facea doar pe baza de invitatie, vor vinde bilete celor care doresc sa participe si vor beneficia de strategiile de marketing ale MSG. In plus, MSG se va putea implica in afacerile legate de eveniment si va avea acces la arhiva de filme a festivalului.
 
"Acest parteneriat cu Tribeca Enterprises si Tribeca Film Festival - unul dintre festivalurile de top din lume - consolideaza pozitia MSG in industria divertismentului si este un alt exemplu al modului consecvent in care urmarim oportunitatile atractive de dezvoltare, cu rol strategic pentru companie", a declarat, intr-un comunicat de presa, Tad Smith, presedinte si CEO al Madison Square Garden Company.
 
Cea de-a 13-a editie a Festival International de Film Tribeca se va desfasura in perioada 16 - 27 aprilie, la New York.
Madison Square Garden Company (MSG) este un gigant in industria americana de divertisment, care detine sali de spectacole - inclusiv celebra arena Madison Square Garden din New York -, dar si operatiuni in televiziune (intre care o televiziune sportiva si televiziunea muzicala Fuse).
 
Actorul, regizorul si producatorul Robert De Niro este considerat unul dintre cei mai talentati si mai influenti cineasti din toate timpurile. Dublu castigator al premiului Oscar, pentru rolurile din "Nasul: Partea II" (1975) si "Taurul furios/ Raging Bull" (1981), De Niro a realizat multe alte roluri memorabile, mai ales in regia lui Martin Scorsese, in filme precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991) si "Casino" (1995). El este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival International de Film Tribeca de la New York, infiintat in 2002.