Grupul de telefonie încearcă, astfel, să reduce povara datoriei de aproximativ 170 de miliarde dolari, au declarat pentru Financial Times mai mulţi foşti şi actuali directori, potrivit Agerpres.

HBO era considerată una dintre "bijuteriile coroanei" din imperiul mediu Time Warner, pe care AT&T l-a preluat anul trecut, în urma unei tranzacţii de 80 de miliarde de dolari. Însă, între timp, au apărut unele divergenţe între conducerea companiei AT&T şi liderii diviziei de media, care au dus în cele din urmă la plecarea directorului general de la HBO, Richard Plepler, şi a directorului financiar, Simon Sutton.

Potrivit surselor citate de FT, HBO Europe este unul dintre activele pe care grupul AT&T se gândeşte să le vândă. HBO, care deţine divizii şi în America Latină şi Asia, operează în Europa de mai multe decenii, distribuind programele sale prin intermediul companiilor de cablu în peste 20 de ţări din regiune.

În replica la informațiile publicate de Financial Times, John Stankey, CEO WarnerMedia, a declarat: "De regulă, nu comentăm speculatii, dar când o publicație, deși primeste informații că ceea ce a raportat este incorect, nu ia masuri, ne simțim nevoiți să intervenim. Articolul din Financial Times despre vânzarea HBO Europe nu este adevărat. Este complet neîntemeiat și incorect. HBO Europe este un activ valoros pentru planurile noastre de creștere pe piața europeană."

În ultimii ani, HBO Europe a devenit un rival al Netflix în regiune, acumulând aproximativ 10 milioane de abonaţi. Pe lângă faptul că distribuie seriale populare marca HBO, precum The Sopranos, HBO Europe oferă şi programe în limbile locale, dar şi conţinut produs de alte reţele.

De asemenea, sursele citate de FT susţin că grupul britanic Sky, deţinut de operatorul de cablu Comcast, ar fi un "cumpărător evident", având în vedere relaţia sa actuală cu HBO. Conţinutul HBO este distribuit în exclusivitate prin reţeaua Sky în ţări precum Marea Britanie, Germania şi Italia.

În paralel, AT&T intenţionează să lanseze în acest an un serviciu de streaming video, care să rivalizeze cu Netflix.

Grupul american de media Time Warner este principalul acţionar de la Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV.