Alaturi de studiourile de productie va fi ridicat si un parc tematic turistic, a mai spus Vlahusic.

Intregul complex va ocupa o suprafata de 50.000 mp.

"Am fost in SUA si am stabilit toate detaliile", a precizat primarul croat.

Din 2011, Dubrovnik este una dintre locatiile de filmare pentru serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", iar producatorii seriei au anuntat ca se vor intoarce in acest oras pentru al cincilea sezon. 

In ultimii ani, HBO si-a dezvoltat operatiunile de productie la nivel european, inclusiv in Romania, unde a produs seriale de fictiune, precum "In deriva" si "Ramai cu mine", dar si documentare, "Lumea vazuta de Ion B.".  Totodata a fost facut public faptul ca un nou serial original al HBO Europe, "Umbre", va fi produs in tara noastra.

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscuta retea de televiziune premium din SUA, opereaza televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH si pentru platformele MMDS.

HBO Europe - detinut de Home Box Office, Inc. difuzeaza in prezent programe de televiziune premium in: Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croatia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Hertegovina. 

HBO s-a lansat in Europa Centrala in 1991, iar in Romania, in 1997, ca prima televiziune pay-TV de la noi, cu subtitrare integrala in limba romana. 

Home Box Office Inc. este detinut de compania Time Warner.