Sky a mentionat ca va anunta titlurile proiectelor pe care le va produce in parteneriat cu HBO in urmatoarele saptamani.

Compania a facut anuntul colaborarii cu HBO joi, alaturi de rezultatele ultimelor noua luni, pana in aprilie. Compania a anuntat o scadere de 11% a profitului operational, care a ajuns la putin peste un miliard de lire sterline.

Intre motivele scaderii se numara costurile aflate in crestere pentru televizarea fotbalului din Premier League si o piata de publicitate ”mai slaba” in Marea Britanie. Radiodifuzorul a avut o factura de 494 de milioane de lire sterline legata de costurile asociate transmiterii meciurilor din Premier League.

”Parteneriatul HBO si Sky va fi deschis la comunitatea creativa, din Statele Unite ale Americii si din Europa, si cauta idei cu privire la strategiile de continut pentru HBO in America de Nord si brandul Sky Atlantic in Europa”, a transmis Sky.

Sky a mai avut intelegeri cu HBO, intre care se numara un acord exclusiv de cinci ani, din anul 2014, prin care Sky sa distribuie catalogul TV al HBO.

Compania a mai produs seriale dramatice alaturi de HBO – ”Tanarul Papa/ Young Pope”, a fost realizat de HBO in colaborare cu Sky Atlantic si Canal Plus.

Joi, Sky a anuntat, de asemenea, proiectul ”Hold the World”. David Attenborough va prezenta un documentar in realitate virtuala despre artefactele Muzeului de Istorie Naturala, inclusiv fosilele expuse in celebrul muzeu britanic. Publicul va putea privi obiectele in realitate virtuala, in timp ce un avatar al lui David Attenborough va fi narator al productiei TV.

”Mi-a facut placere sa ajut oamenii sa descopere mai multe informatii despre lume, iar «Hold The World» le ofera acestora o oportunitate unica: de a examina indeaproape obiecte rare, vechi de cateva milioane de ani”, a spus David Attenborough.

In prezent, Sky este in proces de a fi preluat de grupul american 21st Century Fox, detinut de familia magnatului Rupert Murdoch, care a facut o oferta de 11,7 miliarde de lire sterline.

Fox vrea sa detina controlul asupra procentului de 61% din Sky pe care inca nu il detine. Oferta a fost facuta dupa cinci ani de la precedenta incercare a lui Rupert Murdoch de a prelua afacerea prin intermediul News Corporation.

Acordul a fost aprobat de autoritatile Uniunii Europene, insa Ofcom si Competition and Markets Authority (CMA) vor analiza propunerea de achizitie pana pe 16 mai.