Pleci in vacanta acum, dar platesti la intoarcere. Bancile care ofera carduri de credit cu dobanda zero
Tot mai multe banci emit carduri cu rate fara dobanda, care sunt acceptate de agentiile de turism atunci cand vreti sa cumparati o vacanta. Plecati acum si achitati totul cand va intoarceti din concediu chiar si in 12 rate cu dobanda zero.
O vacanta in Grecia costa 600-700 de euro. Daca plata se face in iulie, prima rata dintr-un plan pe sase luni se achita in august si ajunge la 514 lei.
Cel putin 10 banci le ofera clientilor rate fara dobanda pentru vacante: BCR, Raiffeisen, Credit Europe, Unicredit, Banca Transilvania, Bancpost, Garanti, OTP, Alpha Bank, Milennium, Banca Romaneasca. Pe site-urile lor gasiti agentiile de turism sau hoteluri partenere. Doar acolo puteti beneficia de facilitate.
In functie de parteneriatul incheiat intre fiecare banca si agentiile de turism plata se poate face in trei pana la 12 rate.
Informatiile le gasiti pe site-urile bancilor la sectiunea "comercianti parteneri".
Gabriel Chenescu - director carduri de credit: "Emiterea cardului de la momentul in care plecati dureaza undeva la cinci zile lucratoare de la momentul la care dosarul este depus complet la banca. Clientul trebuie sa aiba un venit intre 1000 si 1500 de lei pentru o limita corespunzatoare intre 2000 si 3000 de lei in masura in care nu mai are rate la alte banci".
Dar inainte sa platiti o vacanta in rate, cititi cu atentie toate informatiile.
Cardul de credit cu rate fara dobanda nu este tocmai gratis. Exista comisioane de eliberare si de administrare care pot ajunge la 40-60 lei pe an.
Dupa ce va intoarceti din concediu mare atentie sa va platiti ratele la timp. Daca nu, dobanda creste de la 0 la 20-30%.
Eliberarea unui astfel de card dureaza cateva zile, in functie de banca si de client. Bancile tin cont de varsta, istoricul de plata, locul de munca, nivelul de scolarizare si chiar de starea civila cand decid daca va dau sau nu un card si suma maxima pe care o aproba.
In general ar fi bine ca datoriile catre banci sa nu depaseasca mai mult de 30-40% din venitul lunar al familiei.