Al doilea an de criza s-a dovedit a fi mult mai crunt pentru turismul romanesc decat 2009. Turistii nostri au ramas fara bani si aproape jumatate dintre romani spun ca-si vor petrece concediul de vara acasa. Asa ca, pentru o excursie in Delta, cel mai avantajos scenariu ar fi daca veti reusi sa strangeti un grup de circa 10-12 persoane.

Excursiile de acest tip din Delta Dunarii pot fi de 3 zile sau chiar de o saptamana. Cea mai mare atractie din punct de vedere al cazarii, raman hotelurile plutitoare. Aici veti gasi mai multe detalii.

Dat fiind faptul ca vorbim despre hoteluri plutitoare, vacantele la bordul acestora le puteti considera adevarate croaziere prin Delta Dunarii. Programul este variat si include plaja, pescuit, serate de muzica si dans, plimbari prin satele invecinate si bineinteles, navigari pe canalele Deltei unde puteti admira in voie peisajele.

Iata cum arata itinerariul unei excursii de 3 zile la bordul unui hotel plutitor de patru stele:

Ziua 1 - Sosire la Murighiol ora 10:00 si imbarcare pe Hotel Plutitor. In timp ce se face deplasarea spre Sf. Gheorghe se serveste pranzul de bun venit la bordul navei. Dupa pranz se va admira pesajul Deltei Dunarii pana la in jurul orei 16:00 cand hotelul plutitor va ancora la Sf. Gheorghe.

Dupa amiaza se poate face o plimbare in sat sau se poate face plaja pana seara pe malul marii. Dupa servirea cinei la bordul hotelului plutitor se va continua cu o seara distractiva.

Ziua 2 - Dupa micul dejun, pescarii pasionati vor pescui dis de dimineata de la bordul hotelului plutitor sau din barcile ce il acompaniaza, iar cei care vor sa se bronzeze nu vor pierde ultravioletele de dimineata.
 
Pranzul va fi urmat de odihna si relaxare in sat sau la bordul hotelului plutitor. Seara cina festiva cu sampanie si tort se va incheia cu muzica si dans.
 
Ziua 3 - Este dimineata in care se mai poate profita de o plaja buna si un pescuit de adio. La Murighiol hotelul plutitor va ajunge in jurul orei 18:00 in functie de programul participantilor

Destul de tentant, nu? Daca inca nu v-ati hotarat poate este bine sa stiti ca ofertele operatorilor de turism includ si vacante in regim de all-inclusive.

Ce inseamna all-inclusive in Delta? Pe langa cele trei mese pe zi, bauturile racoritoare si alcoolice, "meniul" include barci cu motor si salupe oricand la dispozitia clientilor, ustensilele si momelile pentru pescuit, asigurarile medicale si toate taxele.

Preturile pentru cateva zile in Delta se incadreaza intre 200 de lei si 400 de lei/zi de persoana, incluzand cazarea, masa, transportul si programul aferent. Cu cat grupurile de persoane doritoare sa petreaca o vacanta in Delta sunt mai mari, tarifele scad. Spre exemplu, pentru un grup de 10-12 persoane, o oferta pe un hotel plutitor la all-inclusive poate ajunge si la 100 de euro/noapte/persoana, dar daca vorbim de grupuri de 18-20 de persoane, atunci pretul unei nopti de cazare se invarte in jurul sumei de 180-200 de lei/noapte/persoana, adica la jumatate.

Cu toate ca nu vorbim de cele mai mici preturi, nu uitati ca in comparatie cu vacantele all-inclusive in strainatate, croazierele in Delta Dunarii includ in pret si excursiile, pescuitul, plimabrile cu barca sau salupa, deci cam tot programul.

Mai multe despre pachetele turistice pentru Delta Dunarii vedeti pe site-urile: www.indeltadunarii.ro sau www.turismdelta.ro.

Alte oferte sunt la hotelurile plutitoare Anda 1 (4 stele) si Anda 2 (4 stele plus) stationar, la  Mila 23. Tarife standard:

Numar persoane 8-10 12-14 16-18 2 hoteluri, 18-36 Sezon
Tarif/ noapte/ persoana 115 euro 92 euro 70 euro 65 euro mai-octombrie
Tarif/ noapte/ persoana 90 euro 75 euro 60 euro 55 euro martie-aprilie/ noiembrie-decembrie

Servicii incluse:

* cazare (copii pana la 10 ani beneficiaza de gratuitate in camera cu parintii)
* pensiune completa - 3 mese / zi
* croaziera in Delta Dunarii cu hotel plutitor 4****+ tractat de remorcher
* barcile cu rame la dispozitia clientilor
* barci cu motor (2 ore / zi) insositi de ghid specialist cunoscator la barcilor si Deltei
* apa minerala si cafea
* ustensile pescuit
* taxe (Politia de frontiera, taxe portuare)

Detalii pe www.indanubedelta.ro.

De asemenea, puteti alege Pontonul Plutitor La Traian (3 stele). Facilitatile oferite sunt: 14 locuri in camere de doua persoane, aer conditionat, incalzire centrala, restaurant, barci cu motor. Oferta completa de sejur zilnic pentru o persoana: cazare, doua mese si plimbarea cu barca, 150 de lei, plus combustibilul necesar deplasarii. A treia masa este optionala si costa 20 de lei. Pe www.delta-dunarii.info gasesti mai multe informatii.