In Romania au trecut frontiera in 2012 peste 2,8 milioane de vizitatori unguri pentru calatorii mai scurte de o zi.

Numarul total al vizitatorilor din Ungaria care au facut in anul 2012 o calatorie cu durata de multe zile in Romania a depasit 375.000, dintre care peste 250.000 au venit pentru turism.

"Pentru intregul an 2012 estimam incasari totale de peste 105 milioane de euro de la vizitatorii unguri, dintre care strict pentru servicii turistice s-au cheltuit mai mult de 32 de milioane de euro", a spus Giurca.

Datele includ cifrele pentru primele noua luni ale anului trecut, furnizate de Oficiul Central de Statistica al Ungariei, si estimarile Biroului de turism de la Viena privind ultimul trimestru din 2012.

La calatoriile scurte cu motivatie turistica si durata de o zi Romania ocupa locul 3 in preferintele ungurilor, dupa Austria si Slovacia. Romania ocupa pozitia a treia si la calatorii turistice cu durata de mai multe zile, dupa Austria si Germania.

Turistii din Ungaria prefera vizitele in Transilvania si regiunile locuite de maghiari, in Banat si Crisana, la manastirile din Bucovina si in Maramures. Delta Dunarii si litoralul incep sa intereseze turistii unguri, ca si circuitele culturale si naturale, turismul de aventura, turismul rural si agroturismul, precum si drumetiile in Carpati.