Oamenii sunt din ce in ce mai interesati de unde provine cafeaua, cum este recoltata si cum sunt prajite boabele, scrie CNN. 

Sunt atat de multe variabile implicate in producerea unei cesti grozave de cafea astazi, incat industria a trebuit sa evolueze pentru a raspunde asteptarilor in crestere ale consumatorilor.

Iata mai jos o lista a oraselor recunoscute pentru grozava lor cafea:

Londra

East London se mandreste cu cea mai mare concentratie de magazine de cafea de calitate si cafenele.

Comada locala: Flat white sau cappuccino.

Magazinele si cafenele de top: Allpress, Climpson & Sons si Caravan   

Melbourne

Cultura cafelei aici este incredibila, spun expertii. Orasul gazduieste anual expozitia cafelei. 

Comanda locala: Piccolo latte. 

Magazinele si cafenele de top: Axil Coffeehouse Roasters in Hawthorn (322 Burwood Road), Auction Rooms in North Melbourne si Dead Man Espresso in South Melbourne

Reykjavik

Dupa olandezi, scandinavii au cel mai mare consum de cafea per capita din lume.

Comanda locala: Latte sau cappuccino. 

Magazinele si cafenele de top: cu sapte magazine, lantul Kaffitar este reprezentativ pentru Islanda. Stofan si Kaffismidja sunt si ele la moda.

Roma

Cafeaua este parte din cultura italiana. Cu toate acestea, nu e intotdeauna usor sa gasesti un espresso decent in capitala Italiei, se spune ca italienii au fost sceptici in a adopta tehnicile moderne ale celor mai buni barista. Insa atunci cand dai de un magazin sau o cafenea cu adevarat specializata, pariul pentru cea mai buna ceasca de cafea este castigat.

Comada locala: Espresso

Magazinele si cafenele de top: Rosati in Piazza del Popolo, Sant Eustachi langa Pantheon sau Giolitti, la cateva case vest de Fontana di Trevi.

Singapore 

De curand a imbratisat tehnologia moderna espresso. Localnicii sunt obsedati de arta latte incat a devenit un criteriu de baza pentru o cafea excelenta.

Comanda locala: Latte, mocha sau cappuccino. 

Magazinele si cafenele de top: Strangers' Reunion in Chinatown, Dutch Colony in piata Pasar Bella si Bukit Timah si Chye Seng Huat Hardware in Little India

Seattle  

Numarul 1 in America. "Cafeaua este soarele nostru lichid in Seattle," spune Joshua Boyt de la Victrola Coffee Roasters, una dintre cafenelele favorite ale fanilor acestei bauturi

Comanda locala: Espresso, cappuccino sau Single-origin pour. 

Magazinele si cafenele de top: Victrola Coffee Roasters in Capitol Hill, Empire Espresso in Columbia City si Seattle Coffee Works

Viena

Reprezinta  o parte atat de importanta a culturii vieneze incat cafenelele de aici au fost listate UNESCO in 2011. In Viena se spune ca o cafenea este un loc in care "te poti delecta cu istorie si un spatiu aparte la pretul unei cafele".

Comanda locala: Espresso, cappuccino sau Vienner melange

Magazinele si cafenele de top: Caffe Couture, Essenti sau Coffee Pirates.

Wellington

Desi cafeau  Flat white se pare ca fost inventata in Sydney, bautura a atins perfectiunea in Wellington, unde a devenit bautura nationala. Neoficial.  

Comanda locala: Flat white. Este religie. 

Magazinele si cafenele de top: E greu sa gasesti o cafea proasta in Noua Zeelanda. Flight Coffee Hangar, Memphis Belle si Lamason Brew Bar sunt preferatele publicului.