"In acest an, dupa cum evolueaza inscrierile, vom aduce peste 1.500 de turisti germani", a declarat Toni Messerschmidt pentru Mediafax, la targul de turism de la Berlin.

El a adaugat ca turistii veniti anul trecut au preferat Mamaia si hotelurile cu profil balnear din Eforie Nord si Neptun.

Messerschmidt a emigrat din Romania in 1983 si a lucrat pentru cativa ani la TUI, iar in 1995 a deschis la Berlin o agentie de turism.

Targul International de Turism ITB Berlin, care se desfasoara intre 9 si 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atat ca suprafata cat si ca numar de vizitatori. In 2010 targul a avut 179.000 de vizitatori si peste 11.000 de expozanti.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a vizitat miercuri standul Romaniei la targ si s-a intalnit cu reprezentantii TUI. Grupul este nemultumit de serviciile si preturile de pe litoralul romanesc, iar Udrea le-a promis reprezentantilor turoperatorului ca va incerca sa rezolve o parte din probleme.