Pentru alegerea companiei care sa realizeze lucrarile MDRT va organiza o licitatie.

Firmele interesate de licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare de 16.950 euro, valabila 90 de zile de la data deschiderii ofertelor, si una de buna executie, de 10% din valoarea contractului, potrivit unui anunt de participare al MDRT.
Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 martie.

Proiectul urmareste dezvoltarea sistemului informational national pentru circulatia turistica, in contextul in care o serie de studii arata ca acesta este unul dintre punctele slabe ale turismului românesc, sustine ministerul.

 "Este vorba de studii precum Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului in România (2007-2026), strategii de dezvoltare a turismului la nivel de regiune, Strategia de Dezvoltare a Ecoturismului in România, Planul de Amenajare a Teritoriului National-sectiunea VIII-zone cu resurse turistice (Legea 190/2009)", se arata in comunicat.

Beneficiarii directi ai investitiei sunt turistii si agentii economici cu activitate in turism, iar beneficiarii indirecti sunt autoritatile publice locale si centrale, asociatiile patronale, profesionale si de promovare turistica.

Ministerul a inceput anul trecut proiectul de semnalizare a obiectivelor turistice, respectiv monumente incluse in patrimoniul mondial UNESCO, dar si a celor situate pe rutele culturale sau in arii protejate.

In 2009 au fost semnalizate 87 de obiective turistice din judetele Maramures si Suceava, fiind instalate 281 de indicatoare. Suma cheltuita a fost de 63.953 de euro, din totalul fondurilor de 500.000 de euro, alocate initial cu aceasta destinatie.