Udrea a adaugat ca stie doar gustul carnatilor de Plescoi, care pe vremea cand ea se afla la Buzau se gaseau foarte greu. 

"Carnatii de Plescoi sunt deja un brand. Poate odata si odata o sa ajung si la Plescoi sa vedem ce facem cu mitul acesta (n.r. - ca s-ar fi nascut la Plescoi). Cert este ca sunt carnati foarte buni. Cand eram eu la Buzau nu erau asa cunoscuti si nu se gaseau. Acum sunt mai usor de gasit", a declarat ministrul Turismului, citat de Mediafax. 

Ea a adaugat ca in fiecare an, de Paste si de Craciun, face schimb de produse traditionale cu deputatul de Buzau Cezar Preda.

"De Paste si de Craciun facem schimb. Cezar Preda imi aduce covrigii de Buzau si carnatii de Plescoi, iar eu ii dau cozonaci de Bucuresti", a mai spus ministrul Turismului.

Presa a scris, in repetate randuri, despre Elena Udrea ca s-ar fi nascut in localitatea buzoiana Plescoi, ipoteza sustinuta si de adversarii sai politici, insa aceasta a negat de fiecare data acest lucru, spunand ca s-a nascut, a copilarit si a invatat in municipiul Buzau.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, s-au aflat vineri, la Buzau, unde au s-au intalnit cu prefectul judetului si au vizitat terenul pe care vor fi construite cateva sute de locuinte ANL pentru tineri.