Ca sa vedeti Bucovina, puteti lua pina la Suceava trenul din Bucuresti, avionul sau masina, in functie de ce vreti: sa economisiti timp sau bani.

Calatoria cu trenul: 6 ore si jumatate, 103 lei 

Calatoria cu avionul: 1 ora 10 min, 139 euro

Calatoria cu masina Bucuresti - Suceava: 6 ore si jumatate, 150 lei

Traseul ar fi mai bine sa vi-l pregatiti de acasa.

Daca ajungeti in Bucovina si nu stiti exact care sunt locurile pe care trebuie sa le vizitati, puteti obtine, teoretic, informatii de la aceste puncte de informare turistica. Practic, nu veti reusi pentru ca aici nu este nimeni, iar calculatorul care ar trebui sa ne ofere informatii despre locurile de vizitat in Bucovina a ramas fara conexiune la internet.

Am vrut sa vedem Bucovina de sus, asa ca ne-am dus pana la Floreni, la cativa kilometri de Vatra Dornei. Aici, se fac zboruri de agrement, care costa 100 de lei un sfert de ora si 200 de euro pentru o plimbare de doua ore pe deasupra manastirilor.

Daca v-ati facut o idee asupra traseelor, puteti ajunge cu masina, la manastirile din zona, dar luati-va o harta din Suceava.

Ca sa ramaneti peste noapte, puteti alege Vatra Dornei. Pentru Paste exista si oferte all-inclusive: patru nopti de cazare cu toate mesele costa 800 de lei de persoana. O noapte de cazare intr-o camera dintr-o pensiune de trei margarete costa in timpul saptamnii 60 de lei, iar in weekend pretul 80 de lei. In acest tarif este inclusa bineinteles privelistea, aici aproape aveti un foisor unde puteti bea cafeau iar in spate sunt Muntii Calimani.

In zona exista si multe posibilitati de distractie. Intrebati la receptia hotelului sau a pensiunii unde va cazati. Daca vreti sa incercati senzatii extreme, puteti traversa raul Dorna pe via ferata. O astfel de experienta pentru un grup de zece persoane costa 250 de lei.

Senzatii extreme puteti trai si la coborarea pe tiroliana. Pretul este tot de 250 de lei pentru un grup de 10 persoane.

Cat despre cei mai linistiti, acestia se pot plimba calare prin padure timp de 45 de minute cu numai 25 de lei.

In zona gasiti si trasee montane cu diferite grade de dificultate, dar si trasee pentru mountain bike si cicloturism.