"Problema noastra este agrementul si, in general, ce are de facut un turist pe litoral. Daca ar avea cu ce sa-si ocupe timpul liber, cu altceva decat soare si plaja, cred ca ar fi foarte bine si turiștii ar fi foarte mulțumiti. Ar trebui facute circuite culturale, plimbari cu vaporase, orice alte atractii și posibilitati de agrement cu care si-a putea ocupa timpul liber", a spus Petrescu, citat de Mediafax.

El a adaugar ca daca ploua, in Romania un turist nu are prea multe posibilitati sa isi ocupe timpul respectiv. "Nu prea ai unde sa te distrezi pe litoralul Romaniei, nu prea ai unde sa iti petreci timpul liber pe care nu doresti sa il petreci pe plaja. Se pot fae multe lucruri fara prea multi bani, totul e sa fii creativ si sa-i oferi turistului ceea ce isi doreste", a continuat Petrescu.

Desi recunoaste ca tarifele practicate de hoteluri sunt "destul de mari", ministrul spune ca si-ar dori o vacanța pe litoralul romanesc. Ultima data cand a fost in concediu la mare s-a intamplat anul trecut, la Neptun, unde, spune Petrescu, nu prea s-a distrat din cauza lipsei posibilitatilor de agrement.

"Am fost si eu in Bulgaria si nu mi s-a parut chiar paradis. Bineinteles ca probabil romanii merg acolo pentru ca sunt preturile mai mici. De ce sunt preturile mai mici? Probabil pentru ca hotelurile sunt operate de o alta natura decat la noi. Tarifele de la noi sunt destul de mari, dar ministerul nu le poate influenta in niciun fel", a afirmat el.

Ministrul s-a declarat optimist in ceea ce priveste modul in care vor arata statiunile de pe litoral in aceasta vara.
"Vom trimite echipe care vor verifica stadiul lucrarilor de pe litoral astfel incat la 1 mai sa fie totul in ordine. Lucrarile se deruleaza si eu sunt convins ca turistii vor primi ceea ce merita de 1 mai. Cine nu va termina pana la 1 mai va trebui sa suporte consecintele. Nu pot eu sa amendez autoritatile locale ca nu isi fac salubritate. Sunt sigur ca vor suporta consecinte cand omul respectiv se va duce sa-l voteze pe primar ca nu si-a facut treaba", a incheiat Petrescu.