Creditorii, printre care se numara Royal Bank of Scotland (RBS) si Barclays, sunt aproape de aprobarea finantarii, insa acordul ar putea avea conditii grele pentru companie, potrivit Sunday Times.

Astfel, Thomas Cook urmeaza sa accepte un acord de extindere a maturitatii creditelor bancare pana in 2015, cu mai multe conditii, inclusiv plata unor dobanzi mai mari si a unui comision unic.

De asemenea, creditorii vor dobandi dreptul de a achizitiona pana la 5% din actiunile companiei la un pret prestabilit.

Thomas Cook a avut anul trecut venituri de 9,8 miliarde lire sterline si o pierdere de aproape 400 milioane lire. Datoriile companiei se ridica la 891 milioane lire, potrivit datelor preliminare de la finele anului trecut. Compania a obtinut in noiembrie un pachet de "bailout" de 200 milioane lire de la creditori.

Grupul a anuntat in martie cresterea activitatii comerciale, datorita unei noi campanii de advertising si imbunatatirilor aduse site-ului.

Fondat cu 170 de ani in urma, grupul Thomas Cook a fost afectat in ultimii ani de conditiile dificile din Europa, indeosebi din Marea Britanie, unde clientii de baza ai companiei - familiile tinere cu copii mici - au fost afectate dur de deteriorarea situatiei economice. Contactati de Reuters, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.