Yahoo Travel a realizat un top 5 al celor mai scumpe camere de hotel din lume.

Potrivit sursei mai sus mentionate, cea mai scumpa camera de hotel este un penthouse, se afla in Hotelul President Wilson, din Geneva (Elvetia), are aproximativ 1.700 de metri patrati si vedere spre lacul Geneva.

Se spune ca ar fi printre cele mai sigure camere din lume, dandu-le turistilor care se cazeaza aici posibilitatea de a-i urmari pe ceilalti clienti ai hotelului printr-un sistem TV.

Tariful unei nopti de cazare este de 65.000 de dolari, tot atat cat costa si o masina de lux.

Pe locul 2 se afla Royal Villa, din Atena (Grecia).

Camera din Grand Resort Lagonissi are 418 metri patrati, mai multe seminee pentru seri romantice, piscine interioare si exterioare si vedere spre Marea Egee.

Pentru 45.000 de dolari pe noapte, turistii au la dispozitie si un antrenor personal pentru exercitii fizice, un cosmetician pentru tratamente spa, un majordom si un sofer de limuzina care-i duce oriunde acestia doresc.

In top trei se afla un penthouse din cunoscutul lant hotelier, Four Seasons, din New York (SUA).

Ty Warner Penthouse ofera turistilor o vedere ampla asupra Manhattanului, dar si libertate de miscare in cele noua camera incorporate in acest complex.

In plus, acestia beneficiaza si de majordon, terapeut si un sofer personal daca sunt dispusi sa plateasca 40.000 de dolari pentru o noapte de cazare in hotelul american.

30.000 de dolari pe noapte costa Hugh Hefner Sky Villa, din Palms Casino&Resort, Las Vegas (SUA).

Camera aceasta a fost decorata intr-un stil mai libertin, cu un pat rotativ in mijloc, un loc special amenajat pentru bronzat, o piscina Playboy si vedere spre principalul bulevard din orasul american care nu doarme niciodata.

Faimosul Hotel Ritz-Carlton, din Tokyo (Japonia) detine un apartament prezidential care ofera turistilor un peisaj mirifc: Muntele Fiji. Cei care doresc sa se cazeze aici trebuie sa plateasca 25.000 de dolari.