Am cautat sa vedem care hoteluri luxoase, speciale, unice ii fascineaza pe cei care le aleg pentru un sejur romantic sau pentru simple escapade din cotidian. Apoi, am facut o lista cu cele mai exclusiviste hoteluri din lume. Cele mai fascinante, prin prisma arhitecturii, design-ului, locurilor in care sunt amplasate si nu in ultimul rand, strategiilor cu care isi atrag clientii. Ele nu sunt si cele mai accesibile ca pret, fireste. O seara de cazare porneste de la o mie de dolari, insa turistii aleg sa-si petreaca macar o noapte aici, pentru a vedea cum este sa se simta si sa fie tratati, fie si pentru putin timp, asemenea unor regi.

Resortul Poseidon Undersea - Fiji


Primul pe lista este un resort dintr-o tara insula din sudul Oceanului Pacific, Fiji. Poseidon Undersea a fost deschis in 2008, pe o insula privata din Fiji, fiind primul hotel din lume care se afla, in permanenta sub presiune submarina. Are 22 de camere cu ferestre situate la 270 de grade, care reusesc sa se intinda pe aproape intreaga suprafata a incaperilor. Asadar, daca vrei sa incerci o astfel de experienta, colegi in timpul sederii in camera, iti vor fi asadar, pestii.

Dotat cu toate facilitatile posibile, printre care o flota de submarine cu care poti explora adancurile si un bungalou privat, accesibil doar cu submarinul, resortul le ofera clientilor senzatii tari si servicii exclusiviste. Cat costa un asemenea rasfat? Tarifele incep de la 30.000 de dolari de cuplu, pentru un sejur de sapte zile. 

Scump, stim, dar proprietarii sustin ca nicaieri in lume, nu exista un alt hotel in care veti trai o experienta demna de aventurile lui Jules Verne.

Hotel Ladera - Santa Lucia

Camerele Hotelului Ladera sunt construite pe un deal si fiecare dintre ele are un perete deschis, ceea ce iti ofera o vedere impresionanta: te afli, practic, deasupra orasului Santa Lucia.

Cunoscut pretutindeni in lume datorita peisajului de care se bucura clientii ce se cazeaza aici, Ladera ofera totodata si un uimitor deschis pavilion de nunta, care numara noua vile, 23 de apartamente si un centru spa tropical.

Resort Point - undeva in nordul statului New York

„A te caza aici, te face sa te simti precum un Rockefeller”, a spus pentru Forbes, unul dintre norocosii care au stat la Resort Point, facand aluzie la celebrul magnat american, care a revolutionat industria americana a petrolului in secolul al XIX-lea. Lucru care are sens, de altfel, pentru ca resortul este o fosta tabara Rockefeller.

Hotelul din padure este considerat simbolul luxului rustic. Personalul care lucreaza in bucutaria Point are nu doar experienta in arta culinara, ci si clasa. In plus, poti merge la bucatarie in orice moment cand vrei sa vorbesti cu seful-bucatar.

Mesele sunt elegante si rafinate. Primesti micul dejun in pat. In ceea ce priveste pranzul, poti sa-l servesti oriunde doresti. Mesele din restaurant sunt pozitionate in apropierea unui foc hohotitor. Da, sunt seminee peste tot, pentru a da o nota rustica si romantica localului.

Totodata, te poti caza in camere retrase, rustice, de tip cabina, dotate cu seminee din piatra, iar de vrei sa cunosti imprejurimile, ai la dispozitie o flota de barci.

Facilitatile acestui hotel depasesc chiar si asteptarile celor mai pretentioase staturi. Cat te costa o noapte intr-un asemenea paradis? Cel putin 1.300 de dolari. „Dar merita”, spun cei care au stat la Resort Point.

Vrei sa stii unde se afla acest hotel mirific din padure? „Nu putem sa-ti spunem exact”, asa li se raspunde tuturor celor care vor sa ajunga la el. Locatia este asezata cumva secret, pe un drum murdar din nordul statului New York, unde nu zaresti nici un semn de circulatie si unde primesti directii „nesigure”.

Vertical Horizons Treehouse Paradise - Junction Pestera, Oregon

Te-ai gandit vreodata sa dormi intr-un pat rustic, iar dimineata sa iei micul dejun in copac? Daca te cazezi la Vertical Horizons, acest lucru devine posibil. Mai mult, poti sa alegi in care din cele trei „casute din copaci”, amenajate tematic, vrei sa stai.

O astfel de casuta din Vertical Horizons Treehouse Paradise iti ofera in primul rand, intimitate. Poti sa stai, impreuna cu perechea ta, la „inaltime”, la propriu vorbind, neffind deranjati de nimeni, decat eventual, de trilul pasarilor.  

Hoteluri precum Treehouse Paradise exista pretutindeni in lume, dar nici unul nu se lauda cu facilitatile si minunata locatie din sudul Oregon-ului, in apropiere de Padurea Redwood si Pesterile Oregon.

Four Seasons Chiang Mai - Tailanda

Four Seasons Chiang Mai nu se compara cu nici unul din lanturile internationale de hoteluri. Aceast resort, amplasat in afara orasului, iti da impresia unei colibe din jungla contemporana - camerele au podele din lemn de tec si decoratiuni thailandeze, verande imense cu vedere spre munti si terase de orez.

In ceea ce priveste spa-ul resortului, te poti bucura aici de masaje si sedinte de relaxare unice, pe care nu le intalnesti in nici o alta cultura, decat cea thailandeza.

Vanyavilas Oberoi - Ranthambore, India

Un alt resort luxos se fla intr-o statiune localizata chiar in jungla indiana. Hotelul, considerat anul trecut cea mai buna unitate hoteliera din lume de cititorii revistei Travel and Leisure, este inconjurat de garduri inalte de flori si plante.

Vanyavilas Oberoi este o experienta safari unica, de prima clasa. Spre exemplu, daca te cazezi intr-unul din corturile moderne ale resortului, beneficiezi automat, si de serviciile unui majordom, care va fi la dispozitia ta pe intreaga durata a sejurului.

Hotel Peninsula - Hong Kong

Daca ajungi vreodata in Hong Kong si vrei sa te cazezi intr-un hotel nu foarte rustic, atunci Peninsula este locul potrivit. Bai de marmura, ecrane cu plasma in fiecare camera, un spa deschis 24 de ore din 24 si o vedere spectaculoasa asupra orasului Hong Kong. Luxul hotelului Peninsula se datoreaza celor 82 de ani de experienta din domeniul hotelier, de cand isi trateaza clientii ca pe cei mai pretiosi turisti.

Sa servesti ceai in holul Hotelului Peninsula este chintesenta experientei Hong Kong-ului, potrivit celor care s-au cazat la celebrul hotel.

Emirates Palace Hotel - Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Faimos atat datorita costului constructiei (se spune ca este cel de-al doilea cel mai scump hotel construit vreodata), cat si faptului ca este hotelul de referinta al Emiratelor Arabe, acesta este atat de luxos, incat toti cei care se cazeaza aici sunt complet socati de frumusetile pe care le zaresc.

Emirates Palace Hotel are propriul port si helipad, iar plaja hotelului este localizata la mai putin de doua mile de centrul orasului. In plus, iti ofera niste facilitati pe masura unui hotel care, teoretic vorbind, scuipa aur.

Four Seasons George V – Paris, Franta

Intr-un oras care nu duce lipsa de hoteluri de lux, se gaseste un hotel de talie internationala, dotat cu un centru spa de clasa mondiala si cu o piscina din care poti sa zaresti cu usurinta Turnul Eiffel.

Proprietarul Four Seasons George V, printul saudit Bin Talal Al-Waleed, cel care a cumparat hotelul in 2008, a facut cateva renovari esentiale, fapt care a transformat unitatea hoteliera intr-una si mai impresionanta.

Four Seasons George V este un hotel de referinta, iconic, situat in centrul Parisului, unde clientii sunt tratati ca niste regi si unde, deseori, revin, datorita tratamentului special de care au avut parte.

Le Sirenuse - Positano, Italia

Drumul pana pe Coasta Amalfi este doar un preludiu inainte de a ajunge la Positano si la cel mai faimos hotel din Campania, Le Sirenuse. Amplasat intre stanci, din hotel poti vedea una din cele mai uimitoare privelisti pe care le ofera oraselele italienesti de pe coasta.

In anul 1953, John Steinbeck spunea despre Le Sirenuse ca este “un loc de vis, aproape ireal” si asa a si ramas. Devenit dintr-o proprietate de vacanta un business de familie, hotelul iti ofera un sentiment de bun venit, inca de la intrare, atunci cand gazdele te servesc cu un lichior de...lamaie.

Ce poti sa faci aici? Sa te relaxezi in piscina, spa, sala de gimnastica sau sa vizitezi cateva dintre atractiile din imprejurimi: Ravello, Atrani, Herculaneum, Pompei si Napoli.