Topul celor mai neobisnuite hoteluri din lume! Cum arata "Casa traznita", "Hotelul subacvatic" si " Camera Zburatoare"!
Casa traznita, Da Lat, Vietnam
Hotelul Hang Nga (numit de localnici si “casa traznita”, „casa din copac” sau „balamucul”) este situat in orasul montan Da Lat, din Vietnam. Este considerata una din cele mai neobisnuite piese de arhitectura din statul asiatic.
Neobisnuitul hotel este realizat de arhitecta Hang Nga, fiica unui fost presedinte vietnamez, careia guvernul din Vietnam i-a permis sa-l construiasca dupa propria imaginatie, fara sa tina cont de legislatie sau de regulile urbanistice.
Hotelul vietnamez pare la prima vedere o constructie asemanatoare unui trunchi de copac. Cele 18 camere sunt serpuite, iar ferestrele aduc cu scorburile copacilor. Numeroasele poduri interioare, bizare, care „impletesc” incaperile, formeaza mici labirinturi.
„Casa traznita” este intesata de plante, crengi, muschi de copac, rasini, pasari, panze de paiajen, animale enorme si multe alte curiozitati. Nu te speria, toate acestea sunt artificiale, insa creeaza cu succes o atmosfera de basm.
Daca vrei sa te cazezi pentru o noapte in cea mai de succes atractie a orasului vietnamez, poti sa optezi pentru una din camerele tematice: camera indragostitilor (perfecta pentru luna de miere), camera termitelor, camera de bambus, camera ursilor, camera furnicilor, camera taranilor, camera leilor sau camera vulturilor. Tarifele variaza intre 34 de dolari si 67 de dolari pentru camerele single si intre 47 de dolari si 84 de dolari pentru cele pentru doua persoane.
Sursa foto: hotels-in-vietnams.com
Mai multe fotografii si informatii despre acest hotel gasesti aici.
Conacul girafelor, Nairobi, Kenya
Daca esti fascinat de cultura africana si te atrag expeditiile salbatice, atunci The Giraffe Manor (Conacul Girafelor), din Nairobi (Kenya), este destinatia ideala pentru tine.
Conacul a fost construit in 1932, de Sir David Duncan, si remodelat dupa o cabana scotiana de vanatoare. Din 1984, cladirea a fost transformata in hotel.
Ce face acest hotel sa fie atat de special? Faptul ca este inconjurat de girafele care si-au pierdut habitatul natural. Indragitele animalele au devenit atat de obisnuite cu oamenii, incat au ajuns sa-i salute pe oaspetii hotelului, intrand chiar pe fereastra cladirii si permitandu-le acestora sa le hraneasca ori sa se fotografieze cu ele.
Sursa foto: tamimiea.com
Micul hotel este inconjurat de aproximativ 140 de acri de paduri indigene. Pe langa girafe, conacul adaposteste si o multime de specii de pasari, familii de mistreti si chiar antilope.
Spectaculos este si faptul ca The Giraffe Manor are vedere spre muntele Kilimanjaro, cel mai inalt masiv din Africa. Mai multe informatii despre cum poti sa-ti rezervi o noapte de cazare la Conacul Girafelor gasesti aici.
Hotelul subacvatic, Lacul Malaren, Suedia
Sursa foto: wayfaring.info
Hotelul Utter Inn este un proiect artistic, realizat de Mikael Genberg. Hotelul arata mai degraba precum o magazie izolata in mijlocul lacului Malaren, din Suedia.
Daca iti mai spunem ca dormitorul este situat la trei metri sub nivelul lacului, cu ferestere pe fiecare perete a incaperii, pentru ca tu sa poti vedea vietatile acvatice, vorbim deja despre un hotel cu adevarat deosebit. Localnicii suedezi obisnuiesc sa-l numeasca „locul unde dormi cu pestii”.
Utter Inn este o casa plutitoare. Cei mai multi turisti ajung aici cu barca si raman o singura noapte. Iar asta din cauza faptului ca in incaperea subacvatica se gasesc doar doua paturi si o masa. Daca suferi, asadar, de claustrofobie, Utter Inn nu este locul ideal pentru tine.
Hotelul de Gheata, Quebec, Canada
Dar ce zici de un hotel de gheata? In luna decembrie a fiecarui an, artistii (sculptorii) incep sa construiasca Hotelul de Gheata din Quebec, Canada, care este deschis din 7 ianuarie pana pe 27 martie.
De fiecare data insa, acesta are alte forme cu care sa-i impresioneze pe turistii amatori de senzatii tari.
400 de tone de gheata si 12.000 de tone de zapada sunt necesare pentru constructia lui. Toate lucrurile care se gasesc in hotel sunt realizate integral din gheata: mesele, scaunele, paharele, inclusiv semineul. Singurele zone incalzite sunt cazile de baie, pentru a nu pune sanatatea turistilor in pericol.
Camerele hotelului sunt asemenea unor pesteri de gheata, iar ferestrele au perdele, in loc de usi. In unele dintre incaperi exista seminee, dar toate conductele de caldura se afla în exteriorul „cladirii”, pentru ca "dormitoarele" sa nu se topeasca.
Te intrebi cum vei rezista o noapte intr-un astfel de hotel? Nu-ti face griji, vei primi instructiuni despre cum sa nu degeri, in timpul somnului.
Mai mult decat atat, in Hotel de Glace exista o discoteca (tot de gheata, bineinteles) si o capela, aceasta din urma fiind una din cele mai bine cotate locatii pentru nunti din Quebec. Anual, zeci de perechi aleg sa se casatoreasca in capela de gheata.
Sursa foto: icehotel-canada.com
Pachetele incep de la 150 de dolari pentru doua nopti, insa trebuie sa-ti faci rezervare din timp, pentru ca sunt multi doritori de senzatii tari, dispusi sa traiasca o experienta inedita.
Propeller Island City Lodge, Berlin, Germania
Hotelul Propeller City Lodge, situat in capitala Germaniei, este, asemenea celorlalte, un hotel destul de neobisnuit.
Artistul Lars Stroschen a creat fiecare din cele 31 de camere a acestui hotel, cu o anumita tematica. Printre acestea se numara: camera zburatoare (in care patul leviteaza), camera cu susul in jos (are mobila pe tavan) sau camera vampirilor (paturile au forma unor sicrie). Asadar, incaperile sunt unice, funebre, religioase, haioase sau pur si simplu... extrem de ciudate.
Sursa foto: propeller-island.com
Cei mai multi dintre turistii care s-au cazat aici, au spus despre Propeller City Lodge ca este „o adevarata opera a originalitatii”.
Hotelul de masini, Baden-Württemberg, Germania
Proprietarii luxosului Hotel V8, din orasul german Baden-Württemberg (aproape de Stuttgart) s-au gandit ca numarul pasionatilor de masini creste in fiecare zi, iar un hotel destinat lor ar ajunge imediat o atractie locala. Si nu s-au inselat deloc.
Localizat intr-un fost aeroport, camerele hotelului V8 sunt spatioase si amenajate tematic, dupa cele mai cunoscute branduri de autoturisme. Inedite sunt paturile, care au forma unor automobile sau a unor autostrazi.
Printre cele mai apreciate camere sunt spalatoria Mercedes Benz, garajul Morris Minor si celebra Route 66.
Toate incaperile cladirii hoteliere, de la receptie pana la restaurant prezinta obiecte si diverse „suveniruri”, inchinate marilor companii producatoare de masini.
Daca vrei sa te cazezi o noapte aici, trebuie sa stii ca preturile sunt cam piperate. Incep de la 120 de euro pentru o camera single si ajung la aproape 400 de euro pentru un apartament decorat in stil auto.
Hotelul – biblioteca, Manhattan, New York
Daca exista hoteluri dedicate pasionatilor de masini, de ce n-ar exista si un hotel pentru cititorii inraiti? Daca faci parte din aceia care adora sa citeasca, fie ca vorbim despre beletristica sau carti de specialitate, hotelul – biblioteca din Manhattan, New York, este detinatia ideala pentru tine.
Pe fiecare etaj al cladirii se gasesc o multime de carti din diverse domenii: arta, filosofie, matematica, religie etc.
In plus, camerele sunt decorate tematic, precum niste biblioteci si au numeroase carti din toate domeniile.
Tarifele sunt insa destul de piperate. Spre exemplu, un pachet la Library Hotel, care consta intr-o noapte de cazare si o cina romantica (sampanie, trandafiri, trufe si carti de dragoste) te costa 395 de dolari. Mai multe oferte gasesti aici.
Hotelul-tub, Osterreich, Austria
Credeai ca tuburile de ciment nu pot servi ca hoteluri? Artistul austriac Thomas Latzel Ochoa, a avut ideea sa decoreze cateva tuburi, care cantaresc fiecare peste noua tone si sa le transforme in camere de hotel.
Hotelul Das Park, din Ottensheim (Austria) este deschis intre lunile mai si octombrie. Este locul perfect pentru vacanta de vara, atunci cand temperaturile depasesc 30 de grade celsius. Te poti ascunde, asadar, te caldura dogoritoare, cazandu-te intr-unul din „camerele” inedite ale hotelului.
In plus, ai avantajul ca platesti in functie de cat crezi tu ca merita experienta traita.
Hotelul Capsula, Haga, Olanda
Un alt hotel neobisnuit este hotelul-capsula din Olanda, situat chiar pe canalele din Haga.
Sursa foto: immo-land.ro
Daca nu esti genul prea pretentios si nici nu ai rau de apa, atunci te vor fascina camerele sub forma unor capsule portocalii, nu foarte mari, suficient de spatioase insa pentru trei persoane. Fiecare capsula are cate un sac de dormit si un „pachet de supravietuire James Bond”, care include toate filmele agentului 007, cearsafuri de matase, sampanie si un glob disco.
Poti inchiria o astfel de “capsula de salvare”, folosita cu ani in urma pe o platforma petroliera, la un pret cuprins intre 100 si 150 de dolari.
In plus, odata cu inchirierea capsulei, primesti si o bicicleta, cu care poti vizita orasul olandez.
Credeai ca le-ai vazut pe toate? Ce zici de Hotelul – inchisoare, din Liepaja (Letonia)?
Sursa foto: abscon.co.cc
Karostas Cietums a fost o inchisoare ruseasca, transformata ulterior in hotel. Probabil te intrebi cine s-ar caza intr-un loc atat de...neprimitor. Cam toti cei care vor sa experimenteze lucruri noi si sa vada cum este sa dormi incatusat in lanturi, in celule reci, fara sa ai la indemna tot felul de accesori, gadgeturi sau conexiune cu lumea exterioara.
In plus, aici mananci doar apa si paine, asemenea detinutilor din vremurile de demult.
Sursa foto: igougo.com
Mai mult, circula anumite legende care spun ca acesta este un hotel bantuit si ca turistii aud mereu zgomote ciudate, ba chiar vad fantomele fostilor detinuti. Cei mai multi dintre „oaspetii” care se cazeaza la Karostas Cietums, aseamana experienta cu inchisoarea Alcatraz, din Statele Unite.
Karostas Cietums este deschis anual, doar in perioada 1 mai – 1 octombrie.
Vechea inchisoare, Australia
Un hotel asemanator exista si in Australia. Construita in 1866, The Old Jail este tot o fosta inchisoare, renovata si transformata in urma cu 16 ani, intr-o institutie hoteliera, destinata curiosilor dornici sa experimenteze lucruri noi.
Exista insa o diferenta intre Karostas Cietums si „Vechea inchisoare”. Oaspetii care se cazeaza in The Old Jail pot sa iasa din celule atunci cand doresc, in timp ce "detinutii" din Letonia se supun unor reguli extrem de stricte, asemenea criminalilor inchisi cu multi ani in urma, in fosta inchisoare.
Credeai ca statul intr-un penitenciar este gratuit? Trebuie sa platesti 20 de dolari daca vrei sa dormi intr-o „celula” cu un singur pat sau 45 de dolari, daca optezi pentru o incapere cu doua paturi.