Insula Papusilor, Mexic

Este o atractie turistica ciudata, aparuta relativ recent, dupa 2001.

Insula Papusilor a fost creata de Julian Santana Barrera, un pustnic ce a colectat mii de papusi, pentru a-i face pe plac spiritului unei fetite care murise inecata si care ii tinea companie.

Desi Barrera a murit in 2001, popularitatea insulei este in crestere, din ce in ce mai multi turisti fiind doritori sa viziteze locul “impodobit” cu mii de papusi.

Expozitia Prieteniei Internationale, Coreea de Nord

In orasul Pyongyang se afla Expozitia Prieteniei Internationale Prieteniei, unde sunt expuse mai mult de 90.000 de cadouri pe catre le-a primit de-a lungul anilor presedintele Kim Il Sung.

Printre cei care i-au oferit cadouri se numara fosti premieri sovietici, liderul palestinian Yasser Arafat, Fidel Castro sau Robert Mugabe. Cat despre cadouri, acestea sunt dintre cele mai deosebite: betisoare de orez din argint din mongoleze, o cutie de tigari din aur de la maresalul Tito, o tabla de sah de la colonelul Gaddafi sau statuia unui aligator care ofera bauturi, trimisa tocmai din Nicaragua.

Templul Karni Mata, India

Rajasthan, India. Taramul maharajahilor, al palatelor, al camilelor si al Templului Karni Mata, care nu numai ca foloseste ca loc de refugiu pentru sobolani, dar aici aceste animale sunt binecuvantate. Construit la inceputul secolului XX in semn de recunoastinta fata de Karni Mata, o inteleapta hindu, templul a devenit casa de rugaciune pentru multi pelerini care fac zeci de kilometri pe jos pentru a ajunge la templu. Sobolanii din templu sunt considerati sacri si sunt tratati cum nu se poate mai bine. Daca unul dintre ei moare, i se construieste o replica din aur masiv, care este adus in templu.

Valea preistoriei, Cuba


Chiar si realizatorii fimului Jurassic Park s-ar simti ciudat si ar fi invidiosi daca ar vedea acest loc bizar, plin cu creaturi preistorice. Parcul se intinde pe 11 hectare si cuprinde 200 de figuri preistorice in marime naturala, de la brontozauri la oamenii pesterilor.

Baia in taitei, Japonia

Japonezii fac tot ce fac si ceilalti oameni, dar uneori in moduri diferite. Intr-o zi, de exemplu, cuiva i s-a parut ca baia doar cu apa si sapun este prea comuna si a hotarat sa faca baie in... taitei. Nu a trecut mult timp pana cand lumea l-a imitat, acest tip de baie ajungand celebru in Japonia. Explicatia ar fi ca ingredientele folosite la preparea taiteilor ar fi bune pentru metabolism, pentru acnee si pentru curatarea pielii. Aceeasi baine publica folosea inainte vinul si ciocolata in acelasi scop.

Osuarul din Hallstatt, Austria

Locul care era cel mai putin de asteptat sa gazduiasca un osuar, oraselul austriac Hallstatt, pare mai degraba desprins din filmul „Sunetul Muzicii”. Ceea ce constituie ineditul osuarului sunt craniile pictate si decorate cu motive florale, frunze sau serpi.

Din cauza lipsei de locuri pentru inmormantare, in Hallstatt cadavrele ramaneau ingropate cel mult 10 ani, dupa care erau scoase, iar ramasitele erau depozitate in acest osuar. Incepand cu jumatatea secolului 18, a devenit un obicei pictarea craniilor inainte de depozitarea lor aici. Picturile includeau, de cele mai multe ori numele persoanei, anul mortii, dar si decoratiuni florale sau serpi.

In prezent, osuarul gazduieste peste 30.000 de schelete, dar obiceiul de a le muta din morminte in osuar a inceput sa slabeasca de la jumatatea secolului 20. Acum acest lucru se mai intampla doar daca exista o cerinta expresa a familiei sau a defunctului. Cel mai recent craniu este al unei femei care a murit in 1983.

Batalia de la Sekigahara, Japonia


Autoritatile din Gifu, Japonia, au recreat scene din batalia de la Sekigahara intr-un parc care arata ciudat. Ca si cand un monument nu ar fi fost de-ajuns, in parc au fost aduse statui in marime naturala care reprezinta batai corp la corp, ritualuri suicidale sau decapitari.

Arcada Neutralitatii, Turkmenistan

Daca vrei sa recreezi drumul matasii, ca vechii comercianti in urma cu secole, orasul Ashgabat din Turkemnistan iti va dezvalui una din curiozitatile sale: Saparmurat Niyazov. Fostul presedinte al statului, dupa castigarea independentei, si-a pus numele pe absolut orice in aceasta tara, dar nu i-a fost suficient. A construit o arcada pe care si-a plasat statuia, care se invarte dupa soare. Si mai presus de toate, a denumit structura “Arcada Neutralitatii”, o combinatie de cuvinte la care cu greu te-ai fi gandit sa le pui in legatura cu un disctator.

Inchisoarea Bang Kwang, Thailanda

Majoritatea turistilor nu se plictisesc in Bangkok, dar daca totusi acest lucru se intampla, pot merge oricand la... inchisoare. Poate parea bizar, dar in Thailanda, pentru o suma de bani, poti interactiona cu detinutii, o parte dintre ei fiind turisti ca si tine carora vacanta nu le-a mers chiar conform planului.

Una dintre cele mai impunatoare inchisori din Thailanda, in puscaria in care s-au turnat si filme sunt inchisi 7.000 de detinuti, de la traficanti de droguri la criminali. Experienta poate fi utila ca sa inveti ce nu trebuie sa faci in Thailanda pentru a nu sfarsi in inchisoare.

Tu ce locuri ciudate ai vazut in vacantele tale sau ce obiective bizare ti-ar placea sa vizitezi? Lasa-ne observatiile tale in sectiunea Comentarii de la jos.