Spre exemplu o excursie de 7 zile in Palma de Mallorca achitata in ianuarie 2010 a fost 1.000 de euro, iar aceeasi excursie la acelasi hotel costa in august 700 de euro.

De partea cealalta, agentii insista sa ne convinga ca programul first minute este mai avantajos decat last minute si asta pentru risti sa nu mai ai din ce alege.

"Nu raman intotdeauna hotelurile bune. S-a intamplat de multe ori sa stea cu banii in mana si sa te roage sa il trimiti undeva si sa nu mai ai unde ca e totul vandut", spune Cristian Pandel, directorul unei agentii de turism

Potrivit agentilor Creta costa acum aproape 200 de euro la un hotel de 3 stele, in regim all inclusive, si cu transportul asigurat. In aceleasi conditii puteti sta la Kusadasi in Turcia iar pentru sume putin peste 400 de euro aveti la picioare Egiptul.

"Din acest early booking are de castigat toata lumea in alte tari iti poti achizitiona vacanta de vara undeva in septembrie octombrie faptul ca la noi a aparut posibilitatea de a ti achizitiona vacanta din decembrie e o normalizare a pietei", explica Ciprian Enea, consultant turism

Cu reduceri sau nu cea mai cautata destinatie din vara urmatoare va fi cu siguranta Grecia, spun cei care lucreaza in domeniu, si asta pentru ca hotelierii de acolo au acum preturi mai mici ca in 2010. Spre deosebire de turci care au scumpit vacanta cu 15%.