Noutatea este ca agentii de turism promoveaza vacantele pentru pensionari in acest an. Astfel, bunicii pot beneficia de programe speciale.

Este vorba despre un program finantat din fonduri europene, adresat turistilor de peste 55 de ani, care pot merge doar in Spania incepand cu luna octombrie.

Pretul de persoana este de aproximatv 400 de euro cu avionul. Oamenii sunt cazati la hoteluri de 4 si 5 stele, au trei mese pe zi, doua excursii optionale, asigurare medicala, programe de divertisment si intrare la SPA.

Mai nou, insa, si Guvernul cipriot a inventat un astfel de program. Aici, pretul sejurului difera de la hotel la hotel si depaseste 350 de euro.

Aflati ca si romanii mai tineri si-au amanat vacantele pentru la toamna. Potrivit agentilor, anul acesta, 30% dintre turistii romani calatoresc la final de sezon. Biletele pentru perioada octombrie-aprilie s-au pus in vanzare de cateva zile si deja 500 de romani, trecuti de prima tinerete, s-au inscris pe liste.

Partea buna este ca puteti sa optati intre diverse statiuni de pe Costa del Sol, Valencia, Malaga sau Costa Brava si ca puteti sa va luati cu dumneavoastra nepotii sau copiii. 

Pentru comparatie, aflati ca in Grecia, la un hotel de 4 stele, un sejur costa 750 de euro in iulie si 420 in octombrie. In Turcia, in schimb, la 5 stele o sa dati cam 530 de euro la sfarsitul verii fata de 760 la inceputul ei.