"Spania a incheiat anul 2013 cu cele mai mari cheltuieli din istorie in privinta turismului international. Noul record este datorat atat cresterii semnificative a numarului de turisti, cat si a sumei medii cheltuite", se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului.

Turistii germani, cei mai numerosi in Spania, au cheltuit anul trecut 12 miliarde de euro, urmati de britanici, cu 9,72 miliarde de euro, si francezi, cu 5,9 miliarde de euro.

Cheltuielile vizitatorilor din Rusia au crescut cu 29%, la 2,35 miliarde de euro, reprezentand 4% din totalul veniturilor Spaniei din turismul international.

Americanii au ramas in continuare turistii cu cele mai mari cheltuieli, in medie de 2.402 euro pe vizitator, chiar daca suma a inregistrat o scadere puternica, de 22%, fata de anul 2012.

Francezii au redus de asemenea fondurile alocate vacantelor din Spania, cu 22% anul trecut, la 618 euro, in timp ce britanicii le-au mentinut, la 809 euro, iar germanii au crescut cheltuielile cu 8,4%, la 1.205 euro.

Spania a fost vizitata anul trecut de un numar record de turisti straini, de 60,6 milioane, in crestere cu 5,6% fata de anul anterior.