"Din acest an, ofertele Neckermann pentru Romania vor fi promovate si pe piata austriaca. Austriecii puteau cumpara si pana acum pachete prin Neckermann in Romania, dar din acest an se va intra mai puternic pe aceasta piata", a spus Marginean.

El a afirmat ca Neckermann vinde acum in Germania, Elvetia, Olanda si Austria trei tipuri de vacante in Romania: sejururi pe litoral, city break-uri si circuite culturale. Dintre acestea, litoralul ocupa aproape 90% din totalul vanzarilor.

"La litoral ne batem cu bulgarii, care au preturi mai mici si servicii mai bune. De exemplu, un sejur la un hotel romanesc all inclusive de patru stele de pe litoral este cu cel putin 25-30% mai scump in extrasezon decat unul din Bulgaria, in conditiile in care serviciile din tara vecina sunt mult mai bune. Din acest motiv, la bulgari este plin de straini in extrasezon la mare, spre deosebire de ceea ce se intampla la noi. Neckermann nu va renunta sa vanda litoralul romanesc, insa vrea sa diversifice oferta pentru Romania si din acest an introduce si circuite Dracula, care includ obiective turistice din Transilvania si Bucuresti", a adaugat Marginean, potrivit Mediafax.

Potrivit celor mai recente date ale INS, in 2012 au venit in Romania aproximativ 63.000 de turisti austrieci. Anul trecut au ajuns in Romania peste 7.200 de turisti prin Neckermann, fata de 5.600 in 2012. Pentru anul in curs, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de 10-15%. In medie, un turist strain care ajunge prin Neckermann in Romania plateste pentru o vacanta intre 800 si 1.600 de euro, incluzind transportul cu avionul, cazarea la hoteluri de patru stele si masa.

Karpaten Turism se ocupa anual de serviciile pe teritoriul Romaniei a aproximativ 200.000 de turisti straini, ajunsi pe croaziere, circuite, sejururi la munte, la mare si in Delta.

Neckermann Reisen este o marca inregistrata a Thomas Cook si al doilea mare turoperator din Germania. Thomas Cook, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, a reinceput din 2012 sa aduca turisti straini in Romania, prin intermediul brandului Neckermann, dupa ce in anul 2006 s-a retras de pe piata romaneasca.

Thomas Cook este pionierul turismului de masa si in anul 1841 a organizat o calatorie cu trenul in Anglia pentru 500 de persoane. In 1855 a facut primul tur al Europei, organizat pentru turistii britanici.

In 1900, firma Thomas Cook era lider in turismului mondial.