Cateva mii de turisti petrec primul weekend din acest an la munte, in statiunile de pe Valea Prahovei, iar printre cei care au ales ca destinatie aceste statiuni se numara si cateva sute de turisti din Moldova, Ucraina si Rusia, care petrec Craciunul pe rit vechi in statiunile din Romania.

Conform datelor furnizate de reprezentantii operatorilor de turism, unii dintre hotelierii de pe Valea Prahovei au scos la vanzare pachete turistice special destinate celor care petrec Craciunul pe rit vechi, costul acestor pachete si facilitatile incluse in acestea fiind comparabile cu cele vandute de Craciun, respectiv, cazare si cina festiva in data de 7 ianuarie, cand se serbeaza Craciunul pe rit vechi.

Sute de turisti din Rusia, Ucraina si Republica Moldova au ales ca destinatie statiunile de pe Valea Prahovei, pentru multi dintre acestia vacanta de la acest inceput de an nefiind prima petrecuta in Romania.

Comparativ cu preturile practicate la sfarsitul saptamanii trecute, hotelierii de pe Valea Prahovei au scazut tarifele pentru cazare, acestea fiind la jumatate sau chiar la o treime din valoarea tarifelor de Revelion.