Valea Doftanei, Secaria, Telega sunt trei localitati care urca vertiginos in topul preferintelor turistilor. Se afla in Muntii Baiului, in paralel cu Valea Prahovei.

"Am fost si la Sinaia si la Predeal, am colindat mai multe, insa in ultima perioada nu am mai fost, acolo e foarte mare aglomeratie si mai putina liniste fata de aici, nu exista grad de comparatie", a povestit Emil Luca, turist.

"Am ales Valea Doftanei pentru ca a fost fica mea, anul acesta si anul trecut, si i-a placut foarte mult si ne-a adus si pe noi sa facem comparatie si sa mai intinerim un pic, e nemaipomenit, liniste, aer curat" , a spus si Fanita Luca, o alta turista.

Fie ca aleg cabane, pensiuni sau vile, turisti platesc in medie cu 20% mai putin fata de Sinaia, Busteni sau Predeal.

"Organizam excursii la stana, la pastravarii, incercam sa oferim si alte activitati oamenilor, avem sala de fittnes, biciclete pentru doritori, caiac pentru cei care vor plimbari pe lac, jocuri de societate, loc de joaca pentru copii", a declarat Paul Pricop, manager pensiune Valea Doftanei.

Desi necunoscuta pana acum, Telega este o statiune balneara in toata regula. Are lacuri cu apa sarata, namol si baze de tratatment. Intr-un astfel de complex balnear, oaspetii sunt cazati intr-un loc cu totul iesit din comun.

"Cazare la Butoaie, deocamdata sunt doar doua, dar mai vrem sa facem inca doua. Sunt singurele camere care sunt cu rezervari si avem lista la receptie", a spus administratorul complexului balnear Telega, Mariana Stoica.

Valea Doftanei mai are un avantaj. Traficul lejer. Sunt de parcurs maximum 30 de kilometri pe un drum asfaltat pe care rar trece cate o masina.