Pentru un sejur de 8 zile in Dubai, preturile se incadreaza intre 850 si 899 de euro/persoana. Tariful include transportul cu avionul si cazarea. Cazarea poate fi intr-un hotel de patru sau cinci stele, la care se adauga taxa de viza de 65-80 de euro si taxa de aeroport de 129-140 de euro/persoana. Deci, per total, costurile ajung la 1.000 de euro de persoana.

“Anul acesta Dubaiul s-a vandut neasteptat de bine-crestere de 50%. Este uimitor pentru ca restul destinatiilor au suferit scaderi sau in cel mai bun caz, stagnari. Dar nu numai doamnele au ales Dubaiul, cererile au venit din partea cuplurilor, ca dovada ca in acest oras se face si foarte mult shopping ethnic, de gadget-uri, pentru domni”, a declarat pentru incont.ro Mircea Vladu, directorul general al touroperatorului Prestige Tours.

Dar la “vanzarile neasteptate” pentru Festivalul de la Dubai au mai contribuit si alte elemente: criza economica a dus la scaderea semnificativa a preturilor, si totodata la crestere atractivitatii turistice, Dubaiul fiind cunoscut drept o destinatie scumpa. Mai mult, inaugurarea de curand a Burj Dubai-ului, cea mai inalta cladire din lume, a reprezentat  un alt pol de atragere a turistilor.  

Unele agentii de turism si-au facut sectiuni si pachete turistice separate pentru Festival, cum este exemplul agentiei Paralela 45, aflata in top 5 agentii pe plan local, dupa cifra de afaceri.

Daca totusi vreti sa dati o fuga in Dubai, dar nu va tine buzunarul, exista si variante mai ieftine: pentru 5 nopti de cazare cu transportul inclus, puteti da intre 500 si 600 de euro. In plus, exista un mare avantaj..,in Dubai, toate preturile sunt in dolari.

Dubai Shopping Festival are loc in perioada 28 ianuarie-28 februarie, deci aveti la dispozitie o luna intreaga sa va bucurati de cumparaturi.