Dupa zile in sir de ninsoare abundenta, este un final de saptamana numai bun de schiat pe valea Prahovei, unde partiile sunt, in sfarsit, in stare foarte buna, stratul de zapada fiind de 40 de centrimetri.

Daca la cabane si pensiuni, preturile au scazut, la hoteluri, tarifele raman totusi, destul de ridicate: o camera poate costa intre 140 si 300 de lei.

"E absolut superb. Sunt de ieri aici. Ieri a fost minunat, azi e exceptional. Partiile sunt bine intretinute. Ne bucuram de zapada, este o zi exceptionala", spune un turist aflat astazi pe Valea Prahovei. Romanii care pleaca la sfarsit de saptamana pentru schi, prefer in continuare partiile din Sinaia, Azuga, Busteni, Predeal si Poiana Brasov.  

 Administratorii partiilor au tasat traseele toata noaptea pentru ca turistii sa profite de cele mai bune conditii de schi. Temperaturile scazaute de pana la -12 grade Celsius au tinut tunurile de zapada in functiune chiar si ziua.

"Foarte frumos, conditiile sunt foarte bune de schi partia este excelenta. Putem spune ca in sfarsit a venit iarna cu adevarat? Da. Cam tarziu dar este bine si acum ", a declarat Sorin Turcu, salvamontist din Predeal.

Atentie insa! Salvamontistii avertizeaza ca in urma caderilor mari de zapada din ultimele zile a crescut si riscul de producere al avalanselor la gradul de 3- 4 pe o scara de la 1 la 5. Toate traseele turistice care leaga statiunea Busteni de platoul Bucegilor sunt inchise pe timpul iernii.