"Ma intereseaza vanzarea de actiuni catre un mare turoperator, care sa faca o infuzie de capital si sa vina cu know-how. Nu conteaza cat vreau sa obtin din vanzarea de actiuni dar, evident, vorbim de cateva milioane de euro. Trebuie sa te lipesti de un turoperator mare, care sa aiba preturi mici, sa fii competitiv si, prin majorarea capitalului, sa fii puternic pe piata", a spus Burcea, citata de Mediafax.

Acesta sustine ca e dispus sa vanda pana la 80% din actiunile agentiei, pe care o evalueaza in jurul cifrei de 15 milioane de euro. Conform declaratiilor sale, incasarile agentiei au crescut in primele sase luni cu 17%. Mai mult, Burcea estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, vanzarile vor creste cu 12-14 procente.

Paralela 45 Turism, aflata in primii jucatori de pe piata romaneasca de turism dupa valoarea incasarilor, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 42,4 milioane de lei, in scadere cu 39% fata de anul anterior. Cat despre profitul net al agentiei, acesta s-a situat in 2009 la 1,8 milioane de lei, in scadere cu 10 procente fata de 2008.

In 2010, operatorul de turism a inregistrat o cifra de afaceri de peste 47 milioane de lei, in crestere cu 12% comparativ cu anul precedent. Motivul acestei cresteri l-a reprezentat extinderea portofoliului de destinatii si a numarului de agentii.

"In acest an afacerile au crescut pentru ca ne-am diversificat oferta, au aparut destinatii noi, am eficiantizat destinatii vechi si am imbunatatit distributia", a afirmat proprietarul Paralela 45. El a adaugat ca in acest an a crescut cererea de vacante pentru tari precum Grecia, Spania si Bulgaria.

Paralela 45 a fost infiintata in 1990 de Alin Burcea, iar in prezent compania detine 30 de agentii, dintre care 10 proprii, 8 in asociere si 12 in regim de franciza.

Intre anii 2000 si 2002, Alin Burcea a indeplinit functia de secretar de stat in Ministerul Turismului.

Citeste si:

Romanilor le place luxul. Cea mai scumpa vacanta cumparata in aceasta vara costa cat un apartament in Capitala FOTO

Udrea da turismul ecumenic pe cel medical. Vrea sa scoata jumatate de miliard de euro din bolile strainilor VIDEO