Blaxy, cel mai mare resort de pe litoralul românesc din punct de vedere al capacităţii de cazare, a început să îşi vândă apartamentele în sistem de rate, scrie News.ro.

Cele mai căutate perioade pentru camerele care au fost vândute până în prezent sunt la sfârşitul lunii iulie şi luna august, chiar dacă în respectiva perioadă preţul unui apartament este mai mare.

În funcţie de perioada din an achiziţionată, un apartament în regim de proprietate periodică poate fi achiziţionat cu sume între 2.500 de euro şi 11.000 de euro.

Deschis în urmă cu trei ani, Blaxy este singurul resort din România care vinde camere în proprietate periodică, ceea ce presupune cumpărarea pe viaţă a unui apartament, dar cu drept de folosire într-o anumită perioadă din an.

Proprietatea periodică permite mai multor persoane să aibă, succesiv, drept de proprietate asupra unui imobil.

Pe lista cumpărătorilor se numără şi mari companii, care au achiziţionat apartamente unde îşi trimit angajaţii, în timp ce alte locuinţe au fost dăruite drept cadou de nuntă sau donate nepoţilor de către bunici.

”Până acum, aceste apartamente s-au plătit cu banii jos. De puţin timp, însă, a fost introdusă şi posibilitatea ca ele să fie plătite în rate, cu un avans de minimum 20% din valoare şi cu dobândă zero. Acest avantaj este oferit prin parteneriatul cu Balkan Credit IFN”, spun oficialii Blaxy.

Ei afirmă că românii se confruntă în ultima perioadă cu dificultăţi financiare şi mulţi dintre ei nu îşi mai permit nici măcar vacanţe, cu atât mai puţin investiţii.

”Proprietatea periodică pe care o pot plăti în cinci ani de rate poate fi vândută, închiriată şi chiar lăsată moştenire, fiind o investiţie profitabilă”, adaugă ei.

Blaxy Premium Resort pune la dispoziţia clienţilor 540 de camere tip condo (studio) şi double condo (două camere), complet mobilate şi utilate, lângă staţiunea Olimp.