Blue Air si-a inceput operarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca in data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor catre Bucuresti, Liverpool si Dublin.

Mai mult, compania a introdus un zbor intre Cluj-Napoca - Timisoara - Iasi la data de 1 octombrie 2016. Incepand cu 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oras ca marime din Regatul Unit.

Odata cu deschiderea sezonului de vara 2017, Blue Air isi extinde prezenta in Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adaugand patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj catre Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) si Hamburg (3 iunie). Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre.

Prin alocarea unei aeronave pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj, Blue Air investeste semnificativ la nivel local, toate entitatile economice din Transilvania beneficiind de angajamentul companiei noastre. Totodata dezvoltarea bazei noastre faciliteaza si crearea de noi locuri de munca, tinta noastra fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj sa fie local. Blue Air este o companie romaneasca, ceea ce inseamna ca ne platim taxele in Romania, iar dezvoltarea noastra la Cluj aduce de la sine cresterea contributiilor la bugetul local, participand astfel activ la dezvoltarea armonioasa a regiunii”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air.

Biletele de avion sunt deja disponibile pe www.blueairweb.com, prin Call Center sau la agentiile partenere, la preturi incepand de la 29.95 euro (taxe incluse, locuri limitate, pret pe segment de zbor).

Blue Air si-a inceput activitatea acum 11 ani, in prezent operand peste 70 de rute in Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania are 6 baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Iasi, Larnaca si Torino, urmand ca din aprilie 2017 sa deschida baza din Constanta.

Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membru cu drepturi depline IATA. Blue Air estimeaza o crestere de 50% a traficului fata de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri in 2016.