In anii '40, plajele si strandurile din nordul Capitalei erau pline de oameni. In Herastrau, Floreasca sau Lacul Tei, cei cu stare din Bucuresti veneau sa se relaxeze cu familia.

Terasele, restaurantele, piscinele cu apa albastra si plimbarile cu vaporasul de pe un lac pe altul sunt acum doar amintiri pe care bunicii le povestesc nepotilor.

"Era frumos aici. Era plaja. Dincolo la Toboc era strand si acolo se mancau mici si venea lumea pe lac. Erau barci si se plimbau oamenii de la debarcader de aici", isi aminteste un bunic.

Din pacate, Lacul Tei a ajuns astazi, ca mai toate oazele de apa din Capitala, o balta murdara si neingrijita. Daca ar fi sa ne luam insa dupa planurile Primariei, toate se vor schimba pana in 2015.

"Aici vor fi doua stranduri, aici o sala polivalenta si un amfiteatru cu o parte plutitoare. In zona aceasta vor construi debarcaderul si portul turistic", a explicat ing. Catalin Dulgheru, reprezentant firma consultanta.

Adica, vom putea porni cu vaporasul sau cu o ambarcatiune proprie din Tei, cu popasuri in cele 6 porturi si 12 debarcadere. Fiecare va fi flancat de zone de agrement. Cine vrea sa se scalde va avea de ales intre trei stranduri.

"Constructia se va desfasura cu parcurile deschise, noaptea intre orele 3 si 4", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Autoritatile spera ca, in acest fel, zona ar putea deveni atractiva pentru turisti. Pe de alta parte, din punct de vedere economic, investitia de 20 de milioane de euro va contribui la dezvoltarea altor afaceri. Lucrarile de constructie ar trebui sa inceapa in luna mai si s-ar putea incheia in 2015.