Legatura dintre cele trei muzee care aglomereaza Piata Victoriei se va face printr-un triunghi de holuri subterane. Practic, in fata fiecarui punct de atractie, va fi construita cate o intrare care ii va conduce pe vizitatori catre celelalte institutii de cultura.

"La muzeul Louvre avem acel luminator in forma de piramida din care se desprind diverse trasee spre muzeu, la noi nu va fi chiar asa, vom avea luminatoare, dar nu piramida, vom vedea forma'', spune Gheorghe Patrascu, arhitect sef PMB.

'Nu trebuie insa sa confundam asa numitul triunghi al muzeelor cu un banal pasaj subteran. Primaria Capitalei vrea sa construiasca de-a lungul acestui tunel care va trece pe sub pamant mai multe restaurante, cafenele si librarii.

Chiar daca nu vom avea o copie a faimoasei piramide din Orasul Luminilor, ci din loc in loc doar niste tavane transparente care sa-i permita soarelui sa patrunda in tunele, parerile bucurestenilor sunt impartite.

Cu sau fara voia cetatenilor, anul acesta autoritatile vor organiza un concurs international de arhitectura pentru reamenajarea Pietei Victoriei. Proiectul castigator va tine seama si de amplasarea unei statui care sa-l intruchipeze pe Regele Ferdinand I.