Oficialii Ministerului Turismului au explicat pentru incont.ro ca refuzul de a oferi cazare pentru o singura noapte, daca hotelul sau pensiunea are camere libere, este ilegal si este pedepsit de legile in vigoare.

Ce trebuie sa faci? Sa reclami un astfel de comportament la telefonul verde, pus la dispozitie de catre autoritati. Este vorba despre 0800/86.82.82!

Reprezentantii ministerului au mai aratat ca sesizarea poate fi facuta atat in scris la Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), cat si telefonic.

Conform oficialilor MDRT, hotelierii pot fi sanctionati cu amenzi de la 50 de milioane de lei vechi si pana la 100 de milioane de lei vechi in cazul in care turistii sunt refuzati la cazare, unitatea avand camere libere.

Mai multe detalii despre sanctiuni, aveti aici!

De asemenea, puteti reclama si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - ANPC refuzul cazarii.

In cazul in care stiti proprietari de hoteluri sau pensiuni care au avut sau au un astfel de comportament, lasati numele lor in sectiunea "Comentarii" de mai jos si noi vom anunta institutiile abilitate.

Citeste si Cum poate o pensiune sau un hotel sa aiba acelasi numar de stele cu Hilton sau Marriott!