Directorul agentiei de turism, care nu a dorit sa-si dezvaluie identitatea, a fost pus recent intr-o situatie de "spaguire" a vamesilor bulgari.

"Am ajuns la vama bulgareasca si trebuia sa platesc 12 leva taxa de vama. I-am dat vamesului 10 leva si cautam prin buzunare restul. Vamesul mi-a spus atunci: 'Esti liber, poti sa treci', eu i-am cerut chitanta si mi-a replicat ca pentru chitanta trebuie 12 leva. De aici a inceput circul", a povestit sursa citata.

Potrivit acestuia, vamesul si-a ascuns ecusonul pe care il avea in piept, pentru ca romanul sa nu-i retina numele, fapt pentru care directorul agentiei de turism a cerut sa vorbeasca cu superiorul sau. Raspunsul a fost, lesne de ghicit, "Nu este aici!".

Romanul nu s-a lasat descurajat si a mers sa discute cu cei doi politisti aflati in vama. N-a avut castig de cauza nici cu acestia, pentru ca nici ei n-au vrut sa dezvaluie identitatea vamesului care a pretins spaga, ba, mai mult, l-au amenintat pe turistul roman ca ii creeaza probleme.

Intr-un final a aparut si seful de post. Acelasi scenariu: nimeni nu stia cum il chema pe vames si amenintarile la adresa romanului s-au tinut lant. Vazut intr-o situatie fara scapare, directorul de turism a declarat ca este jurnalist, ca poseda un reportofon si ca va inregistra toate conversatiile. De asemenea, a spus ca va chema televiziunile, ca autoritatile bulgaresti sa dea socoteala in fata camerelor video. La auzul acestor declaratii, toti vamesii si-au ascuns ecusoanele.

Peripetiile directorului agentiei de turism la vama din Bulgaria au continuat pret de doua, trei ore, insa fara un final "invingator" pentru acesta. Asa ca romanul a cedat si si-a continuat drumul.

Ridicolul situatiei? Prin agentia sa de turism, directorul trimite anual mii de romani in vacante in Bulgaria, iar turistii s-au plans de faptul ca li se cere spaga pentru te miri ce situatie, dar de aceasta data a simtit-o pe propria piele.

Voi ce peripetii ati avut cu spaga la bulgari? Lasati comentariile voastre aici!