Doar 11.000 de turisti au plecat in alte tari. Cu totii au fost mai cumpatati si n-au mai aruncat cu banii in stanga si-n dreapta, ca alta data. Bugetul mediu pentru o vacanta la mare, de exemplu, nu a depasit 700 de lei.

Daca pentru inceput pe litoralul romanesc au fost puse la dispozitie 20.000 de locuri de cazare, valul mare de turisti i-a convins si pe alti hotelieri sa deschida pe ultima suta de metri. Si nu au gresit, pentru ca in doua zile au numarat in total 35.000 de oaspeti.

Pe Valea Prahovei au ajuns aproximativ 18.000 de romani. Cam tot atatia au fost in pensiunile rurale din tara si inca 15.000 in statiunile balneo si in Delta Dunarii.

Pentru ca vacanta de 1 Mai a fost mai scurta anul acesta, putini s-au incumetat sa mearga peste granita. Doar 9.000 de romani au ajuns in Bulgaria si cateva mii mai departe, in Grecia, Turcia sau Austria.

Vecinii nostri bulgari sunt multumiti. A fost aproape plin pentru luna mai si cei mai multi turisti au venit din Romania.

In total, de 1 Mai romanii au cheltuit aproximativ 6 milioane de euro doar pentru cazare. 5 milioane au ajuns la hotelierii romani.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!