In mod paradoxal insa, 44% dintre romanii care vor pleca la mare sau la munte vor aloca anul acesta pentru mini-vacanta de Ziua Muncii un buget mai mare fata de anul trecut.

Potrivit aceluiasi sondaj, 41,3% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui mai putin de 1 mai, iar 14,5% afirma ca vor cheltui la fel ca anul trecut.

Respondentii au afirmat in proportie de 38% ca sunt dispusi sa plateasca doar 50 de lei pentru inchirierea pentru o noapte a unei camere, de 1 Mai, aproape 34% vor cheltui 100 de lei, in timp ce 28% ar fi dispusi sa plateasca peste 100 si 150 de lei pe cazare.

Rezultatele sondajului pe care l-am realizat reflecta realitatea trista in care traim. Somajul, lipsa banilor si a unei situatii financiare stabile de la luna la luna le-au rapit romanilor chiar si micile placeri, cum este mini-vacanta de 1 Mai. Acestei realitati economice i se adauga insa si lipsa de flexibilitate a sistemului turistic romanesc, care chiar si in criza refuza sa scada preturile la cazare si in general sa ofere promotii reale la serviciile turistice”, a declarat Gabriela Carmen Enescu, director general al site-ului www.casefaraintermediari.ro.

Conform datelor sondajului, varianta preferata de cazare este la particular, pentru care au optat 34,42% din respondenti, urmata indeaproape de optiunea pentru hotel, cu 34,2% si pentru pensiune, cu 31,3%.

Indiferent insa de preferintele de cazare ale acestora, un lucru e cert, romanii isi rezerva singuri vacanta, 84% dintre participantii la sondaj afirmand ca nu apeleaza la intermediari precum agentiile de turism.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 22-29 aprilie 2010, pe un esantion de 1.526 de respondenti, dintre care 70% barbati si 30% femei.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro