De asemenea, turiştii pot beneficia din partea turoperatorilor mari de pachete care pot fi rezervate cu avans zero şi cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, ţara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea ţară.

În anii trecuţi, rezervările pentru Revelion începeau încă din august, iar "vârful" era în lunile septembrie, octombrie şi prima jumătate a lunii noiembrie. Din cauza incertitudinii generate de pandemia de Covid-19, în acest an rezervările pentru Revelion s-au decalat şi au început în luna octombrie, pentru că turiştii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanţă, dorind să ştie dacă şi unde se va putea călători.

"Turiştii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanţă, dar vor să fie siguri că îşi recuperează banii. Atunci, noi le dăm posibilitatea să facă rezervarea fără să dea niciun ban, iar pe 15 noiembrie plătesc 10% din sumă şi pe 1 decembrie achită restul de 90%" a declarat Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanţei Dertour în România.

Dacă între momentul rezervării şi plecarea de Revelion se întâmplă să fie interzisă intrarea în ţara respectivă, turistul trebuie să intre în carantină la întoarcerea în România ori se anulează zborul, atunci Dertour îi returnează integral banii.

Dacă, în această perioadă, turistul se îmbolnăveşte de Covid şi nu mai poate pleca sau la testul pe care-l face înainte de plecarea în ţările care cer test Covid iese pozitiv, pentru acest lucru există o asigurare care poate fi cumpărată cu 150 de lei şi care include şi recuperarea banilor pentru îmbolnăvirea înainte plecare, dar şi în timpul vacanţei.

Potrivit sursei citate, efectuarea testului Covid este achitată de turişti, iar clienţii Dertour beneficiază de un preţ preferenţial de 285 lei şi garantarea rezultatului în 72 de ore în reţelele de clinici medicale Medicover.

Turoperatorul a lansat deja chartere pentru Crăciun şi Revelion în Antalya (Turcia) şi Hurghada (Egipt). Astfel, un sejur de cinci nopţi în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, costă de la 417 de euro de persoană. O vacanţă de şapte nopţi în Hurghada, tot la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, poate fi achiziţionată cu preţuri începând de la 529 de euro. În Turcia se poate călători fără restricţii, iar Egiptul cere test Covid pentru turişti.

Dertour pregăteşte pachete de Crăciun şi Revelion şi în alte destinaţii, printre care Tanzania - Zanzibar, Maldive, Emiratele Arabe Unite - Dubai.

Anul trecut, destinaţiile favorite ale românilor care au plecat în vacanţă cu Dertour au fost Thailanda, Dubai, Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană, precum şi destinaţii mai apropiate, printre care Bulgaria, Spania, Italia, Egipt şi Turcia.