"Pasagerii afectati de aceasta situatie sunt rugati sa contacteze agentiile emitente si agentiile Tarom pentru reprogramarea calatoriei sau rambursarea contravalorii biletului achitat", se arata intr-un comunicat al companiei.

Cursele urmau sa aiba loc intre orele 12:00 si 15:00.

In urma deciziilor luate de autoritatile interne si internationale cu privire la restrictionarea spatiului aerian, din cauza norului de cenusa generat de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, in afara zborurilor anulate astazi, 19 aprilie 2010, pana in ora 15:00 Tarom anuleaza si urmatoarele zboruri, pana la ora 21:00 (ora locala Bucuresti):

Bucuresti – Venetia –Bucuresti,
Bucuresti – Bruxelles –Bucuresti,
Bucuresti – Riga –Bucuresti,
Bucuresti – Iasi –Bucuresti,
Bucuresti – Salonic –Bucuresti,
Bucuresti – Sofia –Bucuresti,
Bucuresti – Chisinau –Bucuresti,
Bucuresti – Bacau –Bucuresti,
Bucuresti – Suceava –Bucuresti,
Bucuresti – Iasi –Bucuresti si
Bucuresti – Targu Mures –Bucuresti.

Un numar de 45 de curse ale companiei au fost anulate duminica, din cauza norului de cenusa vulcanica.

Cat pierd aeroporturile romanesti din cauza acestei crize fara precedent?

Aeroportul Suceava pierde, in medie, cate 500 de euro pentru fiecare cursa care nu aterizeaza sau decoleaza in aceasta perioada in care spatiul aerian este inchis, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Vasile Ilie, citat de Mediafax.

"Pierderea este in medie de 500 de euro pe nava care nu utilizeaza aeroportul, fara sa fie cuantificata plata personalului, a utilitatilor si cheltuielile suplimentare", a spus vicepresedintele CJ Suceava, care are in responsabilitate coordonarea activitatii Aeroportului Suceava.

Iar Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta a inregistrat pierderi de 10.000 de euro in urma inchiderii cauzate de norul de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, sase zboruri fiind anulate in cele trei zile.

Potrivit purtatorului de cuvant al SN Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" Constanta SA, Elena Dragota, din cauza norului de cenusa generat de eruptia vulcanica din Islanda au fost anulate sase zboruri - decolari si aterizari.

Astfel, au fost anulate doua zboruri ale companiei Carpatair, inspre si dinspre Timisoara, si patru operate de compania Ryanair, inspre si dinspre Bologna si Pisa.

De asemenea, pierderile inregistrate de Aeroportul International din Cluj-Napoca in urma anularii a zeci de curse aeriene, incepand de vineri, se ridica la circa 75.000 de euro.

"Pierderile suferite in urma suspendarii zborurilor de pasageri de pe Aeroportul International Cluj-Napoca sunt estimate la 75.000 de euro. Este vorba despre sume neincasate din tarifele aeroportuare de la companiile aeriene care opereaza pe aeroport", au precizat reprezentantii Consiliului Judetean Cluj.

Aeroportul International Timisoara a inregistrat pierderi de aproximativ 80.000 de euro in cele doua zile in care nu a operat zboruri, ca urmare a inchiderii spatiului aerian din Romania.

"In cele doua zile in care Aeroportul din Timisoara a fost inchis am inregistrat pierderi de circa 80.000 de euro, reprezentand taxele de operare. In total au fost anulate, sâmbata si duminica, aproximativ o suta de miscari aeronave (decolari si aterizari –n.r.), din care 46 de curse trebuiau sa decoleze de pe Aeroportul Timisoara catre diferite destinatii”, a afirmat Corina Lupulescu, purtatorul de cuvânt al Aeroportului International Timisoara.

In sfarsit, Aeroportul din Craiova a inregistrat pierderi de aproximativ 5.000 de euro in urma inchiderii ca urmare a norului de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, cinci curse aeriene fiind anulate in ultimele 72 de ore.

"Noi suntem un aeroport mai mic. Pierderile noastre se ridica la vreo 5.000 de euro. Banii provind din incasarea taxelor de aeroport, de pasager si de securitate. Am avut doua curse de posta si trei de pasageri. In total, cinci curse anulate", a declarat directorul Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.