"Am avut o intalnire si cu un reprezentant al unei companii foarte cunoscute care proiecteaza toate circuitele de Formula 1 din lume. Deocamdata sunt discutii de tatonare si ii astept la Bucuresti pe directorii acestei companii. Ei isi propun sa faca un circuit de Formula 1 in Romania. In ce masura va fi relevant si important pentru noi sa avem acest circuit ramane de vazut", a declarat astazi ministrul dezvoltarii regionale, Cristian Petrescu, aflat la Targul de Turism de la Berlin

El nu a precizat numele companiei. Anterior, in cursul zilei de joi, ministrul a avut programata o intalnire cu reprezentantii Tilke, cunoscuta ca cea mai mare companie de design si proiectare a circuitelor auto, informeaza Mediafax.

Petrescu a adaugat ca proiectul ar putea fi dezvoltat in parteneriat public-privat, pentru ca MDRT si bugetul statului nu isi permit o investitie de acest gen. La un astfel de parteneriat, statul ar urma sa contribuie cu terenul si infrastructura. 

Tilke a inceput anul trecut un proiect la Tarlungeni, judetul Brasov, pentru un circuit automobilistic omologat FIA. Investitia ar urma sa fie finalizata in 2014 si va permite organizarea tuturor competitiilor auto, mai putin Formula 1. 

Romania participa in perioada 7-11 martie la ITB Berlin, cel mai mare targ de turism din lume atat ca suprafata, cat si ca numar de vizitatori. La standul Romaniei sunt prezenti 45 de expozanti.