Presedintele ANAT, Corina Martin, a declarat ca "Anul trecut, peste 44.000 de turisti romani au fost in vacanta in Israel, iar numarul lor este in continua crestere de la an la an, pentru ca este o destinatie accesibila, la doar doua ore si jumatate distanta, iar conditiile meteo sunt foarte placute pentru vacante in anumite perioade ale anului. Numarul turistilor care au vizitat Israelul este acelasi cu cel al turistilor care au mers la Ierusalim, deoarece cine isi propune sa ajuga in Tara Sfanta, cu certitudine va ajunge si la Ierusalim”.

O parte dintre turistii romanii merg in Israel pentru a-si vizita rudele, dar majoritatea turistilor aleg pelerinajele la Zidul Plangerii, Mormantul Sfant, Biserica Sfanta Ana, Drumul Crucii, Golgota, Muntele Maslinilor, Gradina Ghetsimani, Bethleem, Marea Moarta, Qumran, Eilat, Muntele Sinai sau Manastirea Sfanta Ecaterina.

Pelerinajele sunt conectate cu sarbatorile importante ale Bisericii Ortodoxe iar numarul romanilor care viziteaza Israelul creste simtitor in perioada de dinaintea marilor sarbatori crestine, conform ANAT.

"Ca medie, 6-7 zile in Israel, cu cazare, transport cu avionul si toate taxele incluse costa 600-700 de euro de persoana. Un turist poate cheltui in medie 100-200 de euro doar pe suveniruri, dintre care cele cu tematica religioasa ocupa primul loc", a mai spus Corina Martin.

Citeste si:

Noul ministru al Turismului vrea TVA zero pe "exportul de servicii turistice". In ce conditii vor fi scutite de taxe agentiile