Cu o luna si jumatate inaintea Pastelui, statiunea Nisipurile de Aur este plina de muncitori harnici, care au pregatit plaja.

Nisipul a fost nivelat si curatat de scoicile aduse de furtunile puternice care au afectat atat Romania, cat si Bulgaria. Volele folosite pana acum trei saptamani sa curete zapada, sunt acum pe plaja, in actiune.

La doar 70 de kilometri departare de statiunea Nisipurile de Aur, adica pe litoralul nostru, tarmul arata ca dupa cutremur. Nimeni nu pregateste plaja sau faleza, asa cum se intampla la vecinii bulgari.

Iar daca statiunile din Bulgaria se deschid in proportie de 80%, la noi doar sase hoteluri vor primi oaspeti de Paste. Doua in Neptun si patru in Mamaia.

Cat despre preturi, diferenta este foarte mare. La vecini, un sejur de trei zile ajunge la 52 de euro de persoana, cu mancare, cazare si bautura din belsug. La noi, in schimb, tariful trece de 70 de euro si include numai dormitul si micul dejun.

Anul trecut, peste 30.000 de romani au sarbatorit Pastele in Albena, Nisipurile de Aur sau Kaliacra, unde au cheltuit cateva milioane de euro.