"Niciuna dintre statiuni nu este 100% pregatita. Din loc in loc, portiuni dintre hoteluri, cele de spatiu public, trotuare si zone verzi sunt neamenajate. Sunt si unele hoteluri care arata rau si a caror imagine o afecteaza si pe cea a hotelurilor care arata bine", a spus Maria Grapini, prezenta pe litoral la un forum balnear, potrivit Mediafax.

Aceasta a afirmat ca cel mai bine arata Mamaia, iar la polul opus sunt statiunile Olimp, Neptun, Saturn si cele din vecinatatea Mangaliei.

"In unele statiuni circa 10% din hoteluri nu sunt amenajate, in altele 20%... Niciodata, insa, de 1 mai nu au fost toate hotelurile pline, deci nu va fi afectat fluxul de turisti", a precizat oficialul.

Grapini considera ca preturile pe litoral in perioada 1 Mai - paste sunt mici si accesibile turistilor. "Din pacate, nu tot litoralul este pregatit pentru 1 Mai. Vrem sa vedem cum sa constrangem proprietarii de hoteluri, fara sa incalcam insa dreptul la proprietatea privata, sa nu strice imaginea vecinilor care au investit", a adaugat Grapini.

Peste 40.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca pe litoral minivacanta de 1 Mai si Paste, preturile la cazare fiind cuprinse intre 45 de lei de persoana pentru o noapte la un hotel de doua stele si 220 de lei de persoana la un hotel de cinci stele din Mamaia.

Patronatele hoteliere si agentiile de turism au pregatit oferte speciale, specifice fiecarui eveniment, dar si pachete comune, care sa includa intreaga perioada 30 aprilie - 7 mai.