12 cladiri noi prind contur vazand cu ochii in Mamaia. Vorbim despre hoteluri si aparthoteluri care vor gazdui la vara, turistii care vor sa se distreze in cea mai cautata statiune de pe litoral. 50 de milioane de euro s-au investit aici, in numai cateva luni.

Sunt cel putin 3 mii de noi locuri de cazare care vor fi date in functiune in sezonul estival. Se lucreaza in continuu pentru ca hotelurile sa fie gata pana de 1 mai.

Cele mai multe sunt amplasate pe malul lacului Siutghiol, dar noi constructii se ivesc si pe faleza, dar si la iesirea spre Navodari. Chiar pe plaja se va deschide la vara un complex de 5 stele, cu 150 de camere si 30 de apartamente de lux.

"Este o investitie de 5 milioane de euro si este un concept exclusivist, dedicat iubitorilor de vacante de lux. Vor avea acces la cele 6 piscine, restaurant, programul artistic.", spune Ana Maria Pilici, managerul complexului.

"Statiunea merge din ce in ce mai bine si atrage investitii in unitati de cazare de 4 si 5 stele. Ne indreptam spre serviciile cele mai bune cotate de pe litoral.", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral.

Luxul transforma de altfel si campingurile. Spre Navodari a aparut un resort de 4 stele cu bungalouri, care va fi deschis chiar din luna aprilie.

"Oferim o oaza de liniste cu multa verdeata. Pe langa cazare si servicii de autoservire, o piscina, plaja proprie, club de noapte si o cherhana.", a declarat Andreea Fulgeanu, administratorul resortului de bungalouri.

Iar investitiile nu se opresc aici. La vara, turistii se vor putea distra in trei cluburi noi - care vor fi incluse in Festivalul International al Cluburilor. Evenimentul va incepe in luna iunie si va aduce pe litoral DJ faimosi si animatoare din Monte Carlo, Moscova, Honk Kong sau Miami.