De exemplu, o femeie din Deva a depus plangeri la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, Protectia Consumatorilor si a sesizat Ministerul Turismului, dupa ce a platit aproape 700 de euro pentru un sejur de doua persoane in Corfu, fiind anuntata cu patru zile inainte de plecare ca nu are rezervare.

Georgeta Stefan a depus plangeri la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor din Timisoara si a sesizat Ministerul Turismului ca a platit aproape 700 de euro, in urma cu trei luni, pentru a petrece impreuna cu sotul sau un sejur in insula Corfu din Grecia.

"Am pus la punct totul inca de anul trecut. Am fost la un targ de turism care a avut loc la Timisoara si acolo am gasit oferta Agentiei Colibri. Am verificat firma si am vazut ca este licentiata de minister. In luna mai, am platit pachetul, care continea cazarea si masa. La un moment dat, am auzit vorbindu-se in presa despre aceasta firma si am inceput sa am emotii. In 23 august, trebuia sa plecam. Cu doar patru zile inainte, am fost sunata de o reprezentanta a agentiei care mi-a spus sa nu mai plecam in Corfu, pentru ca nu au facut platile mai departe si nu avem unde sa fim cazati", a explicat pagubita.

Femeia a decis sa dea un telefon la hotelul din Grecia unde urma sa fie cazata pe timpul sejurului, iar cei de acolo i-au raspuns ca nu exista rezervari facute pe numele sau si al sotului.

Suma platita de ea nu a fost recuperata.

"La noi suma a fost relativ mica, desi am muncit din greu pentru ea. Am luat legatura cu o persoana din Timisoara care a patit la fel. Aceasta a cumparat un pachet cu 3.500 de euro. Cel mai deranjant este ca ne-a distrus concediul. Noi nu putem pleca oricand, avand in vedere meseriile pe care le avem. Acum, suntem asaltati de clienti si muncim in concediu. Speram ca saptamana viitoare sa reusim totusi sa mergem undeva. In loc de relaxare, ne-am consumat timp si nervi", a mai spus Georgeta Stefan.

Ea a mentionat ca imediat ce a aflat ca a fost inselata a sunat la Corpul de Control din cadrul Ministerului Turismului si i s-a spus ca firma nu mai avea licenta de doua saptamani, fiind indrumata sa isi recupereze banii de la firma de asigurari.