Potrivit publicatiei The Washington Post, continua dezbaterea cu privire la cat de pregatit este orasul Soci pentru a gazdui Jocurile Olimpice din 2014, care incep pe 7 februarie.

Astfel, jurnalisti din toata lumea au inceput sa se cazeze la hoteluri locale si sa-si impartaseasca aparentele nemultumiri. Unii ziaristi care au sosit la Soci au descris pe retelele de socializare, precum Twitter, conditiile "ingrozitoare" de cazare din acest oras, in care sunt deja pregatite pentru a-si primi oaspetii doar sase din cele noua hoteluri in care se pot caza reprezentantii media.

Hotelurile sunt inca in constructie. Apa, daca chiar curge, nu este potabila. Un fotograf german a declarat pentru AP, weekendul trecut, ca in perimetrul hotelului sau circula caini vagabonzi, iar muncitorii inca umbla prin camerele din hotel.

Harry Reekie, jurnalist la reteaua de televiziune CNN, a postat marti pe Twitter o fotografie dintr-o camera de hotel in care draperia de la geam este cazuta intr-o parte. "CNN a rezervat 11 camere in unul dintre hotelurile din Soci dedicate media, in urma cu cinci luni. Am ajuns aici de o zi si doar o camera este disponibila", a spus Harry Reekie.

O jurnalista acreditata la Jocurile Olimpice de la Soci, Rosa Hwang, a scris luni pe contul sau de Twitter: "In continuare nu avem apa in hotelul nostru din Soci. Nu stim cat o sa dureze pana vor remedia situatia".

Si Stacy St. Clair a scris pe aceeasi retea de socializare ca nu are apa. "In hotelul meu nu este apa. Cei de la receptie au spus: «Nu va spalati cu apa pe fata, deoarece contine ceva foarte periculos»". Ulterior, Stacy St. Clair a postat un mesaj spunand ca problema cu apa a fost remediata, insa ea a publicat si o fotografie cu doua pahare in care apa avea o culoare maronie.

Ziarist: "Oamenii m-au intrebat ce m-a surprins cel mai mult la Soci. Asta este: fara cuvinte"

Pe de alta parte, jurnalistul Bruce Arthur a scris la randul sau pe Twitter: "Imi lipsesti, apa calda, din hotelul meu".

Jurnalistul Kevin Bishop a postat la randul sau pe Twitter o imagine cu un birou, pe care apare o fotografie inramata cu presedintele rus Vladimir Putin. "Camera in care se afla receptia din hotelul nostru din Soci inca nu are finalizata podeaua. In schimb, pe biroul de receptie avem o fotografie de bun venit", a comentat Kevin Bishop.

Si Mark MacKinnon a postat un comentariu pe Twitter, plangandu-se ca in hotelul sau nu exista holul pentru receptie. "Pentru cei interesati, cand nu exista holul in hotelul vostru, mergeti in dormitorul proprietarului pentru a va caza".

Ziarista Jo-Ann Barnas ii avertizeaza pe vizitatorii orasului Soci sa aiba grija pe unde calca atunci cand se plimba pe faleza. "Am observat ca nu toate canalizarile sunt acoperite", a spus Jo-Ann Barnas, postand si o imagine in acest sens.

Si Greg Wyshynski a comentat pe contul sau de Twitter: "Oamenii m-au intrebat ce m-a surprins cel mai mult la Soci. Asta este. Fara cuvinte". Comentariul este insotit de o fotografie in care apare toaleta din baia sa din hotel, langa care este postat mesajul "Va rugam nu aruncati hartia igienica in toaleta. Puneti-o in cosul de gunoi de langa toaleta".

Eveniment cu buget record: 51 miliarde de dolari

Aceste comentarii par sa contrazica promisiunile facute in mod repetat de oficialii rusi si de organizatorii Jocurilor Olimpice referitor la faptul ca orasul Soci este pregatit pentru a gazdui acest eveniment, in ciuda amenintarilor teroriste, constructiilor nefinalizate si ingrijorarilor privind abuzurile asupra drepturilor oamenilor din aceasta tara. jocurile olimpice de la Soci au beneficiat de un buget record de 51 de miliarde de dolari, fapt care pare remarcabil avand in vedere ca unele dintre lucruri nu au fost puse la punct, mai scrie Washingtonpost.com.